28.5.2014

ISO JA ITSENÄINEN

En käsitä. Vastahan se syntyi. Tai ainakin vastahan se täytti neljä. Eilen se nukahti, erittäin harvinaisesti, päiväunille kainaloon - tuli ihan vapaaehtoisesti viereen ja simahti pienellä silittelyllä. Ja kun heräsi niin tiesi että lähdetään kaverin luo kylään, melkein naapuriin, viereiseen taloon. Äidillä oli vielä kesken pikkuveljen perushuolto, joten innokas 4-vuotias päästettiin edeltä. Yksin. Ihan yksin. Näytti näin äidin näkökulmasta aika pitkältä se matka pihan poikki.

Siellä mun vauva menee.

Ensimmäiset kutsut synttäreille, jotka oli tarkoitettu vain lapselle, tulivat tänä keväänä. Onneksi ensimmäisellä kerralla myös hysteeriset äidit saivat halutessaan tulla mukaan (ja onneksi meitä oli kaksi). Seuraavalla kerralla oli selvä, että vanhempia ei kaivattu osingoille nakeista ja muumikekseistä, joten oli uskallettava jättää lapsi oman onnensa nojaan - ystävän syntymäpäiväjuhliin, herkkujen ja kavereiden keskelle, pariksi tunniksi. Uskaltaako, muistaako ja ehtiikö se käydä pissalla? Entä jos se käyttäytyy tosi huonosti? Jos se jankuttaa tai raivoaa tai on muuten vaan sellainen kuin on pahimmillaan kotona?
En tiedä millainen lapsi oli. En kehdannut kysellä enempää kuin synttärisankarin äiti kuittasi iloisena kaiken menneen hyvin ja onnellinen vieras kotiutui ilman mustelmia tai murheita.
Nyyh.

5 kommenttia:

 1. Sen kasvun tajuaminen on joskus niin pienestä kiinni arjessa. "siis tuonko jo osaat...?". Mutta voihan, kuvasi on kuin katselisi ensiultraa- missä se vauva on?! Tuossa, ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava toi ultravertaus! :D Olen sitä hekumoinut koko päivän, oivaltavaa!
   Ja siellä se menee, sinisessä takissa, ihan itse. Enkä edes muistanut varoittaa autoista tai muusta, kun tyyppi jo pyyhälsi ulos ovesta - huoh.

   Poista
 2. Kääk, voi noita! Mun vauva kävi futiskerhossa (kokeiltiin, että miten menee jos aloittais syksyllä) ja en kestä, tyyppi kirjoitti vielä itse nimensä vesipulloon. Eikö sitä vois johonkin pulloon sulloa...tai jotain sinnepäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin sen kuvan! Lapsella on jo nyt hyvä käsiala! Ja muutenkin huolestuttavan iso poika... Ei sitä ehkä pulloon voi sulloa (tai siitä voisi lastensuojeluviranomaisilla jotain sanottavaa), mutta pitäisi muistaa enemmän myös videoida näitä aikoja, tuntuu olevan taas parhaimmillaan tuo nelivuotias - tekonaurusta huolimatta.

   Poista
  2. No siis nimenomaan. Nähtiin pihalla naapurinpoika ekaa kertaa ja meni 2min kun sanoin hänen äidilleen kysyvästi, että hän on varmaan neljävuotias. Arvasin ärsyttävästä naurusta. :D Joo, muuten ihan tosi mainio, mut se nauru !! Joo pitäis kyllä tosiaan videoida...

   Poista

i Digame !