20.5.2014

LAISKA ÄITI JÄRJESTI JUHLAT

Meillä on yleensä juhlittu lapsia vähintään kahdessa erässä, sekä sukulaisten ja kummien että lapsikavereiden kanssa. Tänä vuonna päätettiin suosiolla juhlia 4-vuotiasta vain kaverikattauksella, isovanhempia ja kummeja pyydettiin hoitamaan biletys kaksin synttäripojan kanssa, retkillä tai leffahetkellä tai jollain muulla vanhemmille puolikkaan lapsivapaan tarjoavalla tavalla. 


Yleisesti ottaen en ole mikään kinuskikissa, vaikka tällä kertaa hetken harkitsin täytekakkua jonka kermavaahdon olisin värjännyt vaaleansiniseksi Lentsikat-teemalla. No, teemaksi valikoitui sitten kipeän mutsin takia "sieltä mistä aita on matalin"-teema, missä tarjoilut tulivat pakastealtaasta (banaanileipäkin syötiin sikamaisesti itse) ja mistään yhtenäisyydestä ei ollut tietoakaan. Ei siis mitään Pinterest-kamaa, mutta onneksi 4-vuotiaita kiinnosti enemmän keksit, nakit ja karkit kuin ihailla mitään marsipaani-Dustyja.


Coctail-tikut oli kyllä jo aika kasaria. Sen lisäksi Lidlin karkkipopcornit näyttävät hämäävästi ihan samalta kuin tavalliset popcornit (kuka oikeasti huomaa sitä sweet-tekstiä paketissa??) mutta niiden maku ei kyllä parane sillä että lisää kaikkien juhlavieraiden koko viikon kiintiön verran suolaa peittääkseen sen "tosi oudon makean sivumaun". Mä ihailen kaikkia niitä, joilla on sekä esteettistä silmää että lahjoja luovaan ruoanlaittoon, mutta olen kyllä kiitollinen siitä, että Ompulle riitti kakuksi pakastealtaan mudcake kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Kermavaahdon sentään vatkasin itse.


Juhlien kohokohta oli päivänsankarin itsensä karkeilla täyttämä piñata, johon kukin lapsi sai vuorollaan purkaa aggressionsa. Olin ostanut täytekakun jo talvella Toys 'R Usin nettikaupasta, jossa on yleensä aina puolen vuoden välein -25% päiviä. Meksikolaiset perinteet kunniaan, kyllä suomalainen pieni pesäpallosukupolvi nautti piñatan mätkimisestä täysillä. Naapuripihoihin meno saattoi kuulostaa hieman pahalta, kun vanhemmat kannustivat lapsiaan hakkaamaan lujempaan ja pieksemään kunnolla. 4-vuotiaiden voimilla ei ihan lyöty sitä rikki, joten lopulta lapset potkivat ringissä piñatan rikki. Tällä väkivaltaisella ohjelmanumerolla tein varmasti lähtemättömän vaikutuksen niihin Ompun tarha- ja kerhokavereiden vanhempiin, joita en ole juuri muuten tavannut.


Ja kun on kaksi tuntia paimentanut sokerihumalaisia nelivuotiaita tietää kyllä mistä tulee sanonta itku pitkästä (tai kahden tunnin) ilosta. Ylikierroksilla käynyt juhlien keskipiste taisteli lahjoistaan vapaapainiottein samalla kun yksi vieraista tunki sormia silmään. Jatkobileitä ei onneksi tarvinnut järjestää silmäklinikalla, mutta kun raahasin itkuisia, vertavuotavia lapsia kotiin niin ei voinut kuin kiitellä jotain lastenjuhlien jumalaa, joka järjesti sen verran hyvän ilman että pystyttiin pitämään bailut pihalla - meidän kolmio ei olisi ehkä kestänyt näitä bakkanaaleja. Ensi vuonna sitten voisi jo ulkoistaa juhlinnat SeaLifeen tai McDonald'siin tai ehkä johonkin sotilasakatemiaan?


7 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika fantastiselta menolta :D
  Katsoin muuten kerran dokumentin, jossa kumottiin lasten sokerihumala-teoria. Oli verrokkiryhmä ja kaikkea.

  Yleisesti ottaen ei alle kouluikäisten (tai varmaan päälle kouluikäistenkään) bileisiin hyödytä hommata mitään hienoa kakkua. Ei sitä kukaan syö kuitenkaan. Korkeintaan lautaselle päätyy ja siihen jää.
  Rento meininki on pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä dokumentti? En usko! (Itse olen sokerikoukussa ja mulle tulee niin hirveet vieroitusoireet kun on päivänkin ilman makeaa, että jotain siinä on oltava…).

   Ja joo, kakku jää syömättä. Kannattaa satsata kekseihin ja naksuihin. Tai sit vois ens kerralla kokeilla jotain raakakakkua ja katsoa, tuleeko enää seuraavana vuonna yhtään vierasta…eh eh.

   Poista
 2. Coctail-tikut mitään kasaria! Tai jos on niin mulle kelpaa aina...hmm niin joo, minäkin oon kasaria ;)
  Pinata (mistä hemmetistä tohon saa sen merkin mukamas?!) mahtava idea! Kunhan pitää katsojat tarpeeksi kaukana hakkaajasta ettei käy "hauskoja kotivideoita" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne aika kasaria! :D Mutta kasarissa ei oo mitään vikaa!
   Ja siis ton pinatan (mäkään en saa sitä merkkiä Macissa…) voi ripustaa esim. oksaan, mutta meillä se jäi mummin vastuulle - ja mummi käsi on vieläkin mustelmilla.

   Poista
  2. Apua :D siis ei saa nauraa, voi mummi parkaa!! Hirveä osa olla Pinata-oksana.... :)

   Poista
 3. Mikä laiska muka, hienoltahan kaikki näytti ja kamoon, lapset arvostaa kaikkia noita juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kamoon, kommentoit täällä hulluna - mutta missä on SUN kuulumiset!?!?

   Poista

i Digame !