9.5.2014

MISTÄ TIETÄÄ ETTÄ ON RASKAANA?

Yksi aika hyvä tapa on tietty tehdä "muutama" raskaustesti. Sitten on ne luontoäidin antamat hienovaraiset pikku vihjeet, joita voi olla vaikea ohittaa…

 • Kaikki itkettää
Siis ihan kaikki. Julia Tukiaisen kuolema. Vuoden Urheilija-gaala, ja etenkin hidastukset palkintokorokkeilta. KaivosaasitNapapiirin Pikajuna-elokuva (vaikka olisi nähnyt sen jo 264 kertaa aiemmin). Toisinaan tiineenä oleva liikuttuu Stockan hississä ihan vaan olemassaolon ihmeellisyydestä, ja sitten on vielä ne hormonaaliset (kyllähän niille joku selitys on oltava!?) raivoitkut. Meidän keittiössä elettiin melkein uusiksi Matti ja Mervi-tyyppinen puukkohippa kun mies oli erehtynyt laittamaan juustohöylän kriittisellä hetkellä pesukoneeseen (sittemmin hankittiin toinenkin juustohöylä). Tässä raskaudessa henkilökohtainen suosikkini on ollut primitiiviraivarit terveyskeskuksen labrassa kiilaaville Marevan-mummoille.

 • Omituiset ruokahimot
En kuulu klassisiin suolakurkkunaisiin, vaan olen hieman epäkorrektisti himoinnut kuivaa omenasiideriä ja lonkeroa - ei kuitenkaan tarvitse soittaa sossuun, en ole lähtenyt toteuttamaan näitä mielitekoja. Alkuraskaudessa ei maistunut makea vaan hapan; vihreät omenat, kiivit, sitrushedelmät. Sittemmin kitkerät herkut ovat korvautuneet suolaisella ja rasvaisella (vauva suorastaan vaatii sipsejä), suklaalla sekä mansikoilla. 

 • Tissit kasvaa
Okei, pian kasvaa kaikki muutkin ruumiinosat mutta mulla ensimmäinen merkki on aina ollut rintavarustuksen palautuminen entisiin, pre-äitiys, mittoihin. Onhan se kiva kun ilmapallot saa vähän ilmaa sisäänsä ja nautinkin kyllä naisellisista muodoista ennenkuin vuoden päästä tissien tilalla on väsyneet paahtoleivät. Nautintoa kyllä vähän rajoittaa kun pelkkä rintojen olemassaolo tekee helvetin kipeää, puhumattakaan Käytännön Miehen leikkimielisestä puristelusta.

 • Väsyttää
Normaalistihan kolmivuorotyötä tekevää kahden pienen (univammaisen) lapsen äitiä ei koskaan väsytä, eh eh. Mutta tänä talvena olin valmis talviunille, josta mut olisi voinut sitten herättää sopivasti synnyttämään kun beebis on täysiaikainen. Toisin kuin "normaalin" lapsiperhearkiväsymyksen, tätä ei voi hoitaa kofeiinilla, urheilulla eikä sokerilla - eikä ilmeisesti oikein nukkumallakaan.

 • Kaikki puristaa
Housut (ekat äitiyshousutkin jäi pieneksi), sukat (elefanttinainen tässä hei!)… ja se vanne pään ympärillä. 

 • Iltapala alkaa näyttää tältä

Tietysti lienee jonkinlainen universaali vanhuuden merkki kun apteekkiin alkaa kulua enemmän rahaa kuin Alkoon, mutta täytyy sanoa että verkkopankin kulutusseurannassa on apteekkimenojen osuus kasvanut tänä vuonna komeasti. Pillereiden lisäksi pitää kyllä syödä iltaisin (ja kaikkina muinakin vuorokaudenaikoina) aika paljon muutakin, koska muuten aamulla heräät viideltä vain juostaksesi oksentamaan sappinesteitä. 

 • Yleensä siinä vaiheessa kun suora näköyhteys varpaisiin katoaa alkavat vähän vähemmän läheisetkin tuttavat aavistaa asianlaidan. 

6 kommenttia:

 1. Kuivan omenasiiderin ystävältä toiselle vinkki vinkkinen: Stowford Press LA cider, siinä on 0,5 volttia, mutta kyllä mä muutaman uskalsin raskausaikoina ottaa ja juon tota nykysin mielummin kun holillista sidukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sitä pari juonutkin! Täytyy sanoa, että vielä vaatii vähän totuttelua, mutta kyllä se käy korvikkeeksi.

   Poista
 2. Häh, mitä nuo kaikki pillerit on ja miksi niitä syödään? Kysyy orastavan vauvakuumeinen ja näppäilee huolestuneena apteekin postimyyntilistaa...

  Ps. Kiva kun palasit! Luin vanhaa blogia jonkin aikaa, ja olit mun - jo silloin orastavan vauvakuumeisena - suosikkitolkunääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensiksikin kiitos kauniista sanoistasi - ja toivottavasti kuumeeseen löytyy pian lääke (ei tollainen nappi!).
   Ja siis siinä on raskausvitamiini (peruskamaa, kannattaa aloittaa jo kuumeiluvaiheessa niin on foolihappoa varastossa), 2 x rautatabletti (mulla on normaalistikin tosi alhainen hemoglobiini, joten joudun napsimaan Obsidania huomattavasti normiodottajaa enemmän) sekä karpalo-maitohappobakteeri, että pysyis toosa tasapainossa. :D Ja Rennie, koska närästää!

   Poista

i Digame !