14.5.2014

SNADISTADI (TAAS)


Kun sisäleikkipuisto Snadistadi avattiin Ruoholahteen, olin ihan varma että me käydään siellä ainakin kerran kuukaudessa "päästelemässä höyryjä". Noh, käytiin ensimmäisen kerran viime vuoden pääsiäisenä ja seuraavaa kertaa pojat saivatkin odottaa yli vuoden.


Kaikista meidän koluamista sisäleikkipuistoista (Leikkiluola & Kivikon HopLop tämän lisäksi) SnadiStadi on isoin, siistein ja monipuolisin tarjonnaltaan. Ihan hirvittävän halpaa hupia se ei ole, kun yli 4-vuotiaasta saa pulittaa 14 euroa ja 1-3-vuotiaastakin kympin. Tiedän, tiedän - ei näiden rakentaminen ja ylläpitäminen ilmaista ole. Enkä mä oikeasti valita hinnasta, tyypit juoksivat itsensä aivan loppuun eli kyllä siellä koko rahan edestä on tekemistä skeittiparkista perinteisiin pomppulinnoihin.


2-vuotiaan suosikki oli ison liukumäen lisäksi jättihiekkalaatikko, missä ei ollut tiistai-iltana liikaa tunkua. Pampula sai jo vuosi sitten iloa irti paikasta, vaikkei juuri päässyt pallomerta pidemmälle - trampoliineja löytyy joka lähtöön, on erikseen pienten puoli ja isojen alue, hiekkalaatikon takana näkyy kenttä jolla voi pelata esim. sählyä.


Maksoimme ihan itse sisäänpääsymme joten mainostan ihan ilmaiseksi, että siellä voi järjestää synttäreitä, on tapahtumia ja syksyllä käynnistyvät taas kerhot, esim. sirkuskerho (olen nyt äärimmäisen kiinnostunut harrastusvaihtoehdoista, kun tuntuu että 4-vuotiaasta pitäisi viimeistään nyt alkaa koulia joko ammattijalkapalloilijaa tai vähintäänkin kuvanveistäjää). On siellä tapahtumalavaa, minigolfia ja piknikaluekin - uskoisin että tuolla saa vähän paremmin latautuneet lapset käytettyä koko päivän, meillä astmaattisesti röhkivät umpiväsyneet lapset raahattiin väkisin pois kahden tunnin hurjastelun jälkeen.


Vuodessa kehitystä oli tapahtunut ainakin sen verran, että "liikennepuisto" oli aidattu eikä taaperokaan päässyt säntäilemään polkuautojen alle päättömästi - vaikka suojateiden merkitys nyt oli vähän keskiverto-audikuskin tasoa niin kuljettajilla kuin kävelijöilläkin. Vaikka tuolla on aika paljon neliöitä noille lapsille juostavaksi, on mukavaa kun ympäristö on pääsääntöisesti "babyproof", eli kiipeilytelineiden alla vähän pehmeämpi lattia ja trampoliineilla verkot. Väsynyt äiti-ihminen arvosti myös sitä, että kiipeilyalueet olivat aidattuja ja niissä oli vain yksi sisäänkäynti, jonka luona oli penkit.


Meille Hakaniemen Leikkiluola on aika lailla yhtä kätevän matkan päässä metroradan varrella, ja on toisinaan varsin kätevä käyntikohde koska on lisääntyneen kilpailun takia enää harvoin kovin ruuhkainen. Kuitenkin SnadiStadi vei voiton siinä, ettei vessassa ole sinisiä huumevaloja (vaan päinvastoin SnadiStadin toilettifasiliteetit ovat huikeat, ja sen lisäksi vessassa on Muumi-vaippoja, joita oletan ilmaisiksi! Että voi kompensoida sisäänpääsymaksua laittamalla lapselle ainakin kolme vaippaa päällekkäin!), vähemmän mitään ralli/autopelejä missä lapsi vaan istuu ja tuijottaa näyttöä - sitä voi tehdä kotonakin - ja ruokatarjonnassa oli terveellisiä vaihtoehtoja, myös aikuiseen makuun (ainakin testipäivänä melonisalaattia).


Eli en usko että kalorinkulutuksessa hävittiin sille väliin jäänelle jumppatunnille. Pampula juoksi hallia päästä päähän ja Omppu löysi ystävän (pitkätukkainen poika, jota rakas lapseni sinnikkäästi kutsui "tyttöystäväkseen") - kiitos ja anteeksi pikkukaverin äidille, joka joutui katsomaan munkin esikoisen perään samalla kun yritin pysyä kuopuksen perässä vahtimassa, että päästään suunnilleen ehjin kalloin kotiin. Tällaisille tylsistyneille kotihoitokasvateille oli selvästi kiva päästä riehumaan muiden lasten kanssa, vaikka tuohon aikaan SnadiStadi olikin suhteellisen rauhallinen. Kotimatkalla hyytyi akku lasten lisäksi kamerasta, mutta tunnelmat olivat aika samanlaiset kuin vuosi sitten ensivisiitin jälkeen:
4 kommenttia:

 1. Herranjestas, nyt vasta tajusin että PeNa is back! Käyn hitaalla. Todella kivaa että olet takas blogimaailmassa. Mainio tuo Sota apatiaa vastaan, täytyy tarkkailla sitä. Blogissani olisi sinulle pieni onnettaren ylläri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh kiitos kiitos! Mun tukka kiittää! Ja saa vinkkailla - sulla luultavasti on enemmän tietoa näiden suhteen kuin mulla!

   Poista
 2. Me ollaan käyty tuolla tasan kerran, mutta silloin neitiesikoinen ei oikein lämmennyt. Nyt luulen, kiitos tarhaleikkien, tajuaisi jo esimerkiksi pallomeren ihanuuden :-)!

  Saako vielä sanoa, että tosi kiva kun olet back?! Saan taas aihettæ hörähdellä ja aiheuttaa miehelle loputonta epätietoisuutta miksi ;-)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miesparkaa!
   Meillä pojat on innostuneet noista touhupaikoista ihan pienestä asti, mutta ovatkin sellaisia että ovat tyytyväisiä kun saavat juosta vapaasti. Koska muutoin ne on tiukasti sidottuna rattaisiin...

   Poista

i Digame !