10.6.2014

16.-32.

Pikakelaamme jälleen raskausviikkoja (vaikka tosielämässä olen siirtynyt siihen hidastettuun vaiheeseen).

16. RASKAUSVIIKKO
Puolitutut tuijottavat ystävän juhlissa vatsanseutua. Jumpissa aletaan hienovaraisesti vihjailla, että suorien vatsalihasten tekeminen on ajanhukkaa. Positiivista on, että jaksan käydä juhlissa ja jumpissa - hello, energinen keskiraskaus.

17. RASKAUSVIIKKO
Vaikka verkkarit ja mekot mahtuu vielä hyvin päälle, on aika raivata vaatekaappiin tilaa äitiysvaatteille. Suurin osa mammavaatteista on päällä kolmannella kierroksella ja niihin liittyy nostalgisia muistoja. Tämän raskauden jälkeen pitää varmaan myydä ne kaikki, nyyh.

18. RASKAUSVIIKKO
Mies on lomalla, joka me totta kai sairastetaan. Huumorintaju on koetuksella on jokainen perheenjäsen käy läpi kaksi kierrosta vatsatautia (onneksi olen tottunut oksenteluun) ja kaikkia vaivaa ikuisuusflunssa. Aika usein unohdan olevani raskaana.

19. RASKAUSVIIKKO
Pampula täyttää komeat kaksi vuotta. Kalenteri on täynnä ohjelmaa, mutta iltaisin jos on hetki aikaa rauhoittua saattaa jo tuntua vähän liikehdintää alavatsalla - ja alan olla aika varma, että enää kyse ei ole pelkistä pieruista.

20. RASKAUSVIIKKO
Terveelliset sitrushedelmät ovat vaihtuneet soijanakkihimoon. Täysin selittämätön tarve syödä joka päivä ranskalaisia ja soijanakkeja ketsupilla - onkohan tässä alitajuisesti käsittelyssä joku lapsuuden trauma… Muutenkaan ei tee mieli mitään ravintosuositusten mukaista vaan transrasvoja ja suolaa. Himot kohdistuvat vain ruokiin - uusi ja erilainen raskausoire sekin (ja vahvistaa omaa fiilistä siitä, että tällä kertaa tulokas on tyttö).

21. RASKAUSVIIKKO
Puoliväli on saavutettu! Sen kunniaksi selviän sen yhden ainoan kerran tenttiin Jyväskylään - tentti itsessään menee arpomallakin yli odotusten, mutta kahdeksan tuntia junassa paljastaa ikävän totuuden; pahoinvointi ei ole vieläkään kokonaan loppunut, ja nyt kärsin matkapahoinvoinnista JUNASSA. Argh.22. RASKAUSVIIKKO
Uusi raskausviikko alkoi rakenneultralla. Uutiset olivat ihania. Koko kotimatkan Kätilöopistolta naurattaa, mietitään nimiä ja kotona saatan tilata muutaman miehekkään vauvanvaatteen - vaikka Käytännön Mies on kyllä oikeassa siinä että niitä ei varsinaisesti tarvita…


23. RASKAUSVIIKKO
Mahan kasvattaminen jatkuu. Samoin sipsien syöminen, maaninen lastenvaatteiden tilailu sekä liikkeiden vahvistuminen. En tiedä onko kannustava vai masentava ajatus, että jos beebis syntyisi (ja kuolisi) nyt niin saisin pitää äitiysvapaan eikä kyseessä olisi enää keskenmeno.


24. RASKAUSVIIKKO
Raskauden toisen neuvolakäynnin aika. Hemoglobiini on yhä ennätyslukemissa 115, painokin alkaa olla ennätyslukemissa (ei sentään 115 vielä) ja kohtu huitelee 20 sentin korkeudella.

25. RASKAUSVIIKKO
Testataan jatkuuko pahoinvointi merellä, kun lähdetään lasten ja mummin kanssa ruotsinlaivalle. En oksenna. Toisin kuin suurin osa muu Silja Linen matkustajista.


26. RASKAUSVIIKKO
Heräilen öisin kahden tunnin välein pissalle. Heräilen öisin siihen, että nukun mahallani ja olen varma että olen litistänyt lapsen. Heräilen öisin siihen, että nukun selälläni ja olen varma, että olen katkaissut lapsen verenkierron. Heräilen öisin ihan muuten vaan. Väsyttää.

27. RASKAUSVIIKKO
Käyn juhlissa joissa jaksan melkein puoleen yöhön. Woop woop, seurapiirien kuningatar on palannut! Muuten elämä tapahtuu jossain akselilla koti-kuntosali-työpaikka, jälkimmäisessä vietän vapunkin. Ensi vuonna kuopus on jo yhdeksänkuinen tähän aikaan, ehkä sitten on mun vuoro juhlia vappua… töissä varmaan.28. RASKAUSVIIKKOOlen valtava. Ei mulla muuta.

29. RASKAUSVIIKKO
Koko raskauden ensimmäinen neuvolalääkäri - 5 minuuttia peruskopelointia ja 2 tuntia jonotusta labrassa. Millaistahan mahtaa olla raskaudenseuranta vaikka viidennen raskauden kohdalla - ultrat ja yksi neuvola?

30. RASKAUSVIIKKO
Juhlitaan 4-vuotiasta Omppua, käydään ystävän muotinäytöksessä, töissä ja jumpissa - voinko puhua itsestäni monikossa, kun mukana kulkee tyyppi, jolla olisi jo ihan hyvät mahdollisuudet selvitä hengissä jos sattuisi jo syntymään?31. RASKAUSVIIKKO
Kesä on tullut kaupunkiin ja aika moni tuttu yllättyy, kun toppatakin alka kuoriutuu pallomaha. Joko ihmiset ovat sokeita, hienotunteisia tai sitten tottuneet mun painojojoiluun, sillä moni on aidosti yllättynyt kun kerron että aloitan ensi viikolla äitiysloman. Vähän etuajassa, mutta silti.


32. RASKAUSVIIKKO
Äitiysloma alkaa (okei, olen tehnyt silloinkin töitä ja ainakin juhannukseen asti jatkan sunnuntaisin). Kolmas neuvolakäynti, johon sisältyy pientä paheksuntaa painonnoususta (800 grammaa viikossa!? WTF!?!), pientä paheksuntaa hemoglobiinista (105 - kohtahan paino menee numeroissa ohi hempan…) ja sf-mitta 30 cm.


PS. Jos haluatte jatkossakin ihailla varvaskuvia niin Instagramista löytyy, milla.ytmt.

4 kommenttia:

 1. Sulla on ehkä maailman omituisimmat raskausviikot kun mun mielestä viime viikolla päivitit instaan et viikko 29! :D :D Tää koosteet on huikeita. Ja sä et oo kyl valtavaa nähnytkään, ihanan kompakti paketti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mee yhtään lineaarisesti! :D Enää yks kooste - ja se taitaa tulla sit kun beebis on pihalla.

   Poista
 2. Minä tykkään katsella raskauskuvia, ihana pallomaha :) Mulla oli ekassa raskaudessa ihan sairas (kirjaimellisesti) himo mäkkärin Mcfeastiin, josta en normaalisti edes pidä!! Asiaa ei auttanut se, et Mäkkäri oli ihan pikku kävelymatkan päässä :/ Kävin niin usein ja ostin aina saman ja lopulta ne ojensi sen mulle ennenkuin ehdin edes tehdä varsinaisesti tilausta... Ja tosiaan silloin nousi painokin. Mikäköhän siinä on et vaikka on sama kroppa ja vauvakin samaa sukupuolta niin himoitut jutut oli mullakin ihan erilaisia molemmissa raskauksissa? Hmm, Isompi on lempeä ja hellä-luonteinen (Mäkkäri), Pienempi kipakka ja nopea (sitrukset)?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, alkuun teki mieli sitrusta, nyt Mäkkäriä - tulee siis joku jakautunut persoonallisuus? Ekassa raskaudessa himoitsin leivoksia, etenkin sesonkiherkkuja kuten Runebergin torttua ja tippaleipää, ja lapsesta tuli herkkis. Kakkosen, tuon hullun itsemurhakiipeilijän, kohdalla maistui mansikat ja sipsit - pahaenteisesti samat jutut mitkä maistuu nyt. Kääk, lisää apinoita...

   Poista

i Digame !