21.6.2014

Blast from the past: RESEPTEJÄ

Mä en todellakaan ole mikään naispuolinen Jamie Oliver tai muutenkaan järin lahjakas keittiössä, mutta ehkä juuri siksi mun kannattaa jakaa muutama ruokaohje joilla tällainen tumpelokin onnistuu (ainakin omasta mielestään).

Fetapinaattipiirakka sekä maailman paras porkkanakakku.


No itse asiassa se fetapinaattipiirakan ohje on täältä.
Mä laitan siihen vaan tuplamäärän (2 pussia) pinaattia, koska kun hemoglobiini on jotain 102 niin pakko tunkea jotain terveellistä joka ruokaan. 
Tää on hyvää, helppoa ja nopeaa. Ja halpaakin.

Ja sitten se maailman paras porkkanakakku (tää on oma mielipide, mutta kehtaisin väittää että silti olen oikeassa).

Tällä voi- ja sokerimäärällä ei voi epäonnistua!

MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU:

9 dl porkkanaraastetta (n. 8-9 porkkanaa - tää on se työläin vaihe, kannattaa varata lasi valkkaria raastamisjuomaksi!)

6 dl sokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria

3 dl sulaa voita

Kuorrutus:
300 g sulatejuustoa (Philadelphia)
300 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
150 g pehmeää voita
+ sitruunamehua vähän

Uunissa n. 40 min, 200 asteessa.

Mä laitan tähän silleen oikein kädestä pitäen oman työjärjestyksen, missä olen kakkua tehnyt:
1. Sulata voi että se ehtii jäähtyä
2. Raasta porkkanat
3. Yhdistä kuivat aineet valmiiksi
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Ja vatkaa kunnolla, se on kakun kuohkeuden salaisuus!
5. Lisää kuivat aineet joukkoon
6. Lisää porkkanaraaste ja voisula

Kohtien 5. ja 6. jälkeen voi vähän maistella taikinaa. Parasta tässä nimittäin on, että vaikka sitä taikinaa söisi vähän enemmänkin tekoprosessin aikana niin se ei lopu kesken!
Tästä tulee siis uunipellillinen tätä herkkua.
On aika heviä kamaa, mutta me ollaan treenattu nyt niin paljon että pystytään parissa päivässä Käytännön miehen kanssa tuhoamaan koko satsi jos tarve vaatii. 

Tässä vaiheessa se ei näytä kauheen herkulliselta.

Kakun kannattaa antaa jäähtyä vaikka yön yli ennen kuin tekee ja lisää kuorrutuksen. 

Esteetikot voi lisätä vaikka nonparelleja tähän päälle.
Ihan törkeän hyvää.
Ja terveellistä, onhan siinä melkein litra porkkanaraastetta!




Julkaistu Periaatteen Naisen puolella 21.8.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

i Digame !