1.6.2014

TJ1Huomenna on viimeinen työvuoro. Toistaiseksi. Toki on todennäköistä että teen jotain sunnuntaivuoroja (tai sitten en), mutta virallinen äitiysloma alkaa torstaina. Ei muuten päivääkään liian aikaisin (vaikka pari viikkoa varhennettu onkin). Helteetkin kuulemma palaavat juuri sopivasti. Suunnitelmissa on lähinnä joka päivä rannalla käymistä ja jäätelön syömistä. Jossain vaiheessa päästän pesänrakennusvietin valloileen ja pesen pienimmät vaatteet ja järjestelen ne kaappiin. Keksitään missä vauva nukkuu (no vieressä se lopulta kuitenkin nukkuu, mutta pitää olla joku varasuunnitelmakin). Käydään Lintsillä, Ikeassa ja leikkipuistoissa. Luen paljon (paitsi viralliset lomanaloituskirjat Kiltti tyttö ja Punainen mekko tuli jo luettua). Urheilen sen minkä lisääntyviltä harjoitussupistuksilta pystyn. Ja hengailen bimbokaksikon kanssa. En kyllä mitenkään muista, miten sain ajan kulumaan äitiyslomalla ennen Ompun syntymää - taisin syödä paljon jäätelöä ja katsoa telkkaria, mutta ehdin kuitenkin olla kuukauden kotona ennen kuin esikoinen tuli tekemään lopun turhasta vapaa-ajasta.

Viimeinen työputki, kuusi vuoroa joista 3 yötä ja 2 aamua ja törkeän lyhyet palautumisajat, ovat kyllä marinoineet tämän mamman lomatunnelmiin. Asiakkaita tai itse duunia ei tuli ikävä, kevät on ollut työrintamalla ärsyttävän epävarma ja haasteellinen sanan negatiivisessa merkityksessä, mutta toisaalta työkaverit ovat olleet pitkälti se ainoa aikuiskontakti netin ja hiekkalaatikon ulkopuolella. Niitä tulee ikävä. Ja luultavasti hiljaisia vuoroja, jolloin on voinut lukea Seiskaa ja syödä irtokarkkeja kaikessa rauhassa. Mutta juuri nyt tuntuu siltä että tässä voi aivan hyvin viettää kotikesää lasten kanssa sen kaksikin kuukautta mitä voi vielä olla odotettavissa - mutta hurjaa; mulla on ensi kuussa laskettu aika! Kääk!


PS. Jos ihmettelette kökköä kuvitusta niin selitys on Buzzador! Tällä kertaa buzzattavaksi tuli paketillinen Super Sticky-muistilappuja (vaikka lapsiperheessä Erityisen Tarttuva ei koskaan kuulosta kovin hyvältä…). Nyt sitten PostIt-lappuja on sen verran että voin lopettaa puhumisen kokonaan ja hoitaa kommunikoinnin kirjallisesti viestimällä!

15 kommenttia:

 1. ui ui. siis oi oi. uida ei kai voi.
  Tsempit loppurutistukseen. Sekä työrintamalla, että sillä toisella rintamalla, jota toisinaan työrintamaksi voisi myöskin kutsua.

  Tää ei voi kuvitella, että enää yksi yösyöttö ja alkaa loma. Pitää viedä pikkunen reissun ajaksi toiseen perheeseen. Sniif. Poika kysyi tänään, miksi ei voida ottaa Penttiä mukaan Kreikkaan. Niinpä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oon ihan uimaankin menossa perjantaina (tai no vesijuoksemaan, mutta kuitenkin).
   Ja kyllä tämä on pari päivää työrintamalta kun en ole vielä tottunut siihen että se on Käyttis joka tuo leivän pöytään ja minä toteutan tätä 50-luvun perheidylliä.
   Te olette jo auringossa mutta hyvää lomaa kuitenkin (saisiko Pentti periaatteessa tulla mukaan vai miten on lomailu noissa kuvioissa?)!

   Poista
 2. Jee, hyvää lomaa! Tai no, kahden lapsen ja mahan kanssa, loma voi olla vähän väärä sana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä ihan loman tunnelmaa on (hyvässä ja pahassa). :)

   Poista
 3. Minä niin olisin post it-lappujen suurkuluttajana halunnut tuohon kampanjaan mutten päässyt, sen sijaan pääsin Cillit bangiin joka ei mun mielestä ole ollenkaan niin tehokasta kuin telkkarimainoksissa annetaan ymmärtää, ei tapahdu bang ja lika on poissa(a)!

  Mukavaa mammalomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule voinko buzzata noita sulle ja laittaa postilla Post-Ittejä tulemaan?
   (Meillä taas Cillit bangit kyllä tulis tarpeeseen… vaikka eihän se oo hauskaa jos mikään ei räjähdä).

   Poista
  2. Siis mullehan kelpaa!! :D Cillit bang oli vähän tylsä kun siinä ei tullut kuin omaan käyttöön putelit, yks vaahto ja yks suihke :/ Ohjeessa luki, et "kutsu vaikkapa naapurit katsomaan" :D siis mikä ajatus :D

   Poista
  3. No ni, mulla taitaa olla osoite tallessa!
   (Ja joo hei vastapalveluksena voin tulla katsomaan kun siivoot… muahahaa…).

   Poista
  4. :D Löytykö osoite? Meille saiskin tulla katsoon, paha tapa antaa kaiken lävähtää niille sijoilleen, kun miehellä alkaa kesäloma... ja sitä on ollut jo 2 viikkoa ;) Itse käyn töissä ja kolme vilpertää täällä päivät niin en todellakaan jaksa napata Cillit bangia esiin illalla ;D Mut anna olla jos joku ilmoittaa tulevansa! tarvin 15min niin kämppä kiiltää ja kaloreita oon polttanut viikoksi! :D

   Poista
  5. Eilen pistin postiin - toivottavasti tulevat perille kun kuori oli aika iso ja postimerkki kakkosluokkaa…

   Poista
  6. Pakko tähän kommentoida, kun ei ne tulleet perille.. ilman lunastamista! Olin ensin ihan et häh ja kysymysmerkki, en oo tainnut aiemmin "joutua" lunastaan mitään postista, mutta postitäti sanoi, et ois tarvinnut isomman summan postimerkkejä :) Laput on nyt meillä kuitenkin, kivoja pinkkejä! :)

   Poista
  7. Siis oikeesti!? Apua. Paljonko mä oon sulle velkaa? Oikeasti, tosi noloa - mä tajusin vasta jälkikäteen että se kuori taisi ratkaista eikä paino mutta laita mulle s-postilla tilinro, oikeus ja kohtuus...

   Poista
  8. Vastasin sähköpostilla :)

   Poista

i Digame !