10.7.2014

20 ASIAA MINUSTA

Pihi nainen meni (tai tuli) ja haastoi minut kertomaan itsestäni 20 asiaa! Onhan näitä tunnustuksia harrastettu ennenkin ja tuntuu, että kaikki yhtään mielenkiintoinen on jo kerrottu (ja se ei tosiaan ollut pitkä teksti), joten inspiroiduin omatoimisesti Pihin naisen omista faktoista. Toivottavasti haastaja ei pahastu pienestä plagioinnista. Ja hei, munkin tunnustukset osuvat torstaille, mikä sattuma!

1. Kun olin pieni (jotain neljä?) sain pääni jumiin lentokentällä kun olin lähdössä äitini kanssa Kyprokselle. Siis kaiteiden väliin, samalla kun äitini suoritti check-inniä. Valitettavasti en tainnut päästä edes omien loogisten päättelylahjojeni ansiosta pois pinteestä, luultavasti joku lentokentän turvamies lopulta vapautti tämän kumisevan kupuni.

2. Pidän myös savun hajusta. En tosin harrasta nuotiolla istumista kovin paljoa, joten pääsen harvoin nauttimaan savusta - paitsi meillä päin täällä ghettossa aina välillä joku roskis palaa, mutta siinä ei ole ihan yhtä miellyttävä aromi.

3. Olen ollut epämääräinen kasvissyöjä 16 vuotta, mutta poden huonoa omatuntoa siitä että lapset syövät lihaa (miehen puolesta en jaksa morkkistella) - etenkin jos kyse on jostain kananugeteista tai broilerista.

4. Matkustelin nuorena sen verran Itä-Euroopassa, että kun 17-vuotiaana reilasin Italiasta Slovenian ja Kroatin läpi Budapestiin, onnistuin amerikkalaisen matkakumppanin kanssa tulemaan ryöstetyksi yöjunassa. Ilmeisesti hyttiimme oli heitetty kaasua, koska emme heränneet kun tyynynä toimineet laukut oli viilletty auki, vaikka muuten hypimme pystyyn puolen tunnin välein milloin minkäkin rajatarkastuksen takia.

5. Olen aika laiska petaamaan sängyn, mutta olen neuroottinen lakanoiden suhteen ja etenkin lapsivieraiden tullessa joko a.) kyttään etteivät muksut peuhaa mun pedissäni tai b.) luovutan ja vaihdan lakanat heti kun vieraat on lähteneet.

6. Olen laiskoista laiskin kasvojen rasvaaja (tosin nyt kun näihin poskiinkin kohta tulee raskausarpia voisi ehkä tsempata). Käytin pitkään Biothermin Aquasourcea, mutta viimeisin purkki on tuottanut pettymyksen ja joudun ehkä lähtemään rasvanetsintään.

7. Kynteni ovat lyhyet. Lakkaan niitä (t)yövuoroissa, mutta yleensä viimeistään seuraavana päivänä puolet lakoista on rypyssä, kadonnut tai sitten olen rapsutellut ne pois. Huolitellut kädet eivät kuulu imagooni.

8. Luen myös jokaisen meille tulleen Hesarin - tosin urakkaa helpottaa se, että Hesari tulee vain perjantaista sunnuntaihin, ja yleensä olen valmis Hesari-putkeni kanssa viimeistään keskiviikkona. Tulen neuroottiseksi jos en lue Hesariani kokonaan, jopa tylsät osiot kuten urheilu on pakko selata läpi.

9. Inhoan juoksemista. Haluaisin nauttia siitä, koska juoksemista olisi helppoa ja halpaa harrastaa, mutta olen salaa iloinen että rattijuoppo pisti polvilumpioni palasiksi ja voin ikuisesti käyttää sitä selityksenä sille, miksi korkeintaan kävelen reippaasti.

10. Pesen omat hampaani aamuin illoin, mutta lasten kanssa se aamupesu unohtuu… no, vähän turhan usein. Onneksi tyypit tykkäävät Cars-sähköhammasharjastaan niin paljon, että tahtovat ihan omatoimisesti pestä hampaansa myös aamuisin.

11. En osaa päättää jäätelölemppariani - kovia kilpailijoita ovat mm. vanilja Puffet ja suklaatutti - ja lempinaksuni Raffel.

12. En ole koskaan maistanut simaa ja kotikaljaa sen verran, että tiedän inhoavani sitä. En ole ikinä maistanut mämmiäkään, ja aika moni perinneherkku saa palan nousemaan kurkkuun.

13. En tunnista suurinta osaa kukista, jotka Pihi nainen mainitsee omassa haasteessaan kohdassa 13. Olen surkea kasvintunnistaja. Hies- ja rauduskoivun sentään erotan.

14. Rakastan kävelyä. Myös pitkospuilla.

15. Olen harrastanut melomista useampana kesänä alakouluikäisenä. Itse asiassa pidän melomisesta niin paljon, että pyysin kanoottia lahjaksi mieheltä, mökille, sieltä kun olisi näppärä lähteä pienille päiväretkille. Sain lahjaksi lupauksen kajakista. Noin kolme vuotta sitten. Odotan yhtä toteutusta.

16. Vastustan turkistarhausta ja kannatan tasa-arvoista avioliittolakia.

17. Jos olisi ihan pakko hengata jonkun julkkiksen kanssa… äh, olen niin pahasti pudonnut kärryiltä että ensireaktio oli vastata DANNY, vaikka sitä vastausta en kyllä halua lukita.

18. Suhteeni suomiräppiin on nykyään hyvin neutraali, vaikka pidänkin Palefacesta ja Tommy Lindgrenistä "tyyppeinä" (hei, niiden kanssa voisin hengata!). Nuorena kyllä kotibileissä on kuunneltu Petri Nygårdia, Kapasiteettiyksikköä ja jotain muitakin sellaisia, mitä voisi hävetä jos jotenkin jaksaisi moisista pikkujutuista enää nolostua.

19. Ahneus on epämiellyttävää. Vaikka täytyy tunnustaa, ettei anteliaisuus ole mikään mun forte.

20. Ciabatta, foccacia ja hapankorppu. Ja viinerit, pullat, keksit ja kaikki muu. Joo, ei mitään karppaajamatksua täälläkään.

Jaksaiskohan Taikinanaama ja Mammara Streisand kertoa itsestään enemmän tai vähemmän kiinnostavia yksityiskohtia?

4 kommenttia:

 1. Ihanan terapeuttista lukea toisen kaidekokemuksista. Ja muutenkin hauskaa että vastasit haasteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta, ja inspiraatiosta - kai sitä ollaan plussan puolella kun ei ole 24 vuoteen pää jäänyt jumiin kaiteiden väliin :D.

   Poista
 2. Raffel ja vanilja Puffer - todellakin!!

  VastaaPoista

i Digame !