4.7.2014

KALUSTEKIIMAILUA

Tämä menee nyt sitten ihan puhtaasti pesänrakennusvietin piikkiin, luultavasti ette enää ikinä tämän jälkeen joudu/pääse/tule lukemaan mun suuria sisustuspohdintojani. Nyt vain kävi niin ihanasti, että saatiin häälahjaksi ystäviltä lahjakortti Ikeaan. Meidän tuskailut liian pienestä ruokapöydästä oli kuultu! Jo nyt juhlapäivinä on tehnyt tiukkaa, hihat on toisten lautasilla ja viinit kaatuilee, puhumattakaan sitten kun Omppu luovuttaa Tripp Trappinsa ensi kuussa uudelle tulokkaalle. Meillä on myös kerrossänkyongelma (jossa päädymme luultavasti samaan ratkaisuun kuin mm. Jenni), mutta nyt ensimmäiseksi haluaisin toteuttaa haaveeni pöydästä, jolla mahtuisin syömään aamupalan JA lukemaan Hesarin - joka sentään on nykyään vain tabloid-koossa.


Mä olen oikeasti ihan sisustusjuntti - en ymmärrä String-hyllyn taikaa tai jaksa maalata meidän kakanruskeita seiniä (edellisen asukkaan maku on ollut vielä huonompi) - mutta Ikean Stockholm-sarjaa olen kuolannut alusta asti. Alkuperäinen suunnitelma olikin uusia keittiön kalustus sillä, mutta lopulta iski paitsi piheys (meillä settiin olisi mennyt, öhm, ainakin 1400 euroa, mihin ei edes anteliaiden ystävien avokätisyys riitä) niin maalaisjärki; tällä hetkellä mun sydän ei jätä lyöntejä väliin jos lapset piirtää pöytään permanenttitussilla, ja tahdon etteivät huonekalut jatkossakaan ole syy menettää mielenrauhaa. Haaveilen kyllä yhä siitä, että hankin itselleni työpöydäksi Stockholmin pöydän ja siihen kaveriksi tollaisen mukavan näköisen tuolin. Ensin pitänee vaan hankkia työ.


Nyt pitäisi päästä paikan päälle Vantaalle tai Espooseen mallailemaan tuoleja ja pöytiä. Yleensä kun menen Ikeaan unohdan kokonaan sen mitä alunperin tulin hakemaan, mutta haalin siihen siniseen kassiin satasella serviettejä, tyynyliinoja ja muuta tosi oleellista, mitä sitten piilottelen kaappeihin. Pöydän suhteen ongelma on väri; mallina jatkettava Norden toiminee meillä tosi hyvin, mutta en ole erityisen suuri koivufani. Toisaalta jos valkoinen pinta on sellainen kuultolakattu (nyt menee terminologia ihan arvailuksi) niin se on aika halvan näköinen. Tällä kertaa tosin tarkoitus olisi pidentää pöydän käyttöikää vahakankaalla, koska apinaorkesteri kyllä päällystää pöydän kuin pöydän puurolla, muovailuvahalla ja muulla epämääräisellä alta aikayksikön.


Muutenhan meillä on - tumman lattian ja miehen synkän sisustusmaun takia - varsin tummanpuhuva väritys kotona. Ja mä olen liian laiska maalaamaan väriä tai edes valkoista seinille, joten nyt on mun tilaisuus vähän panostaa kodin viihtyvyyteen. Kiitos vaan ystäville, jotka tiesi että Oiva Toikan lasilintuja meille ei just nyt kaivattu. 

4 kommenttia:

 1. hei just testattiin tota keskimmäisen kuvan keskimmäistä tuolia..eli ikea ps muovista pinnatuolia..oli mun selkään ja persiille oikein loistava. niitä oli ihanan kirkkaanpunaisina vantaan ikeassa alennuksella 20euroa/kpl (sen 50euron sijasta).

  Jos otetaan pöydät tarkasteluun niin liputtaisin koivun puolesta mikäli tahdot kestävyyttä. Koivuinen pöytä on nimittäin massiivipuinen kun taas valkoinen ei ole puuta nähnytkään (tai taisi siinä joku yksi tappi olla puinen). Valkoinen on siis lastulevyä ja muovisörssöä. Ja voi vain kuvitella kuinka kivoilta kolhut ja naarmut näyttävät lastulevyn pinnassa.. ei voi ihan kutsua kauniiksi ajan patinaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastulevy! Kiitos! Just näitä sanoja hain - onneksi on ihmisiä joilla on asiantuntemusta ja sisustusvisiota, ja jotka ilmaiseksi auttavat urpoja netissä :D. Mäkin ensin ajattelin (koska en lue mitään tuoteselosteita) että se olisi maalattua massiivipuuta, ja just tän takia en onneksi alkanut tilailemaan netistä ennen kuin näen.
   Ja kiitos tuolialevinkistä!

   Poista
 2. Samoin täältä ääni koivulle. Valkoinen maalattu pinta, vaikka olisi puutakin ei kestä lapsiperheessä kovin kauan siistinä. Jos valkoisen kestävän pinnan haluaa pöytään taitaa artekin ikilevy olla ainoa vaihtis. Onnea vielä rouvalle! Ja kiva kun palasit blogosfääriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole siisteydestä toivoa vaikka pinta olisi jotain avaruusteknologiasuojattua materiaa, ja siksi se vahakangas on ostoslistalla. Mutta joo, koivu kestänee lähtökohtaisesti paremmin.
   Ja kiitos onnitteluista!

   Poista

i Digame !