3.7.2014

LINNANMÄELLÄ ALLE METRIN MITTAISENA


Käytiin viime viikolla Pampulan (n. 96 cm) kanssa Linnanmäellä. Viime vuonna kuopus suhtautui koko paikkaan terveellä kauhulla, eikä tämä käynti nyt kauheasti parantanut lapsen viimevuotisia traumoja Pallokarusellista. Myös visiitti alle metrin mittaisen karkailijan kanssa muistutti siitä, miksi uhkasin aloittaa loppuelämän Lintsi-boikotin kun toissavuonna ilmoitettiin että 18 euron hintainen Minihupi-ranneke lopetetaan ja tilalle parannuksena (tai 2-vuotiaan kanssa "parannuksena") 11 laitetta muutetaan täysin ilmaisiksi.

Kestääköhän Vankkuripyörä nämä raskauskilot...

Mistä sitten valitamme? Kun vielä kaksi vuotta sitten - O:n ollessa tässä ihanassa "tahtoo jokaiseen laitteeseen, liian pieni/villi/arka menemään yksin"-vaiheessa - me käytiin kesällä monta kertaa Lintsillä koska alle kahdella kympillä O sekä vanhempi pääsivät paitsi näihin nykyisiin ilmaislaitteisiin, myös suosikeihin kuten Hepparataan, Karuselliin sekä Maisemajunaan. Nykyään nämä lempparit ovat maksullisia, jolloin vaihtoehto on ostaa joko ranneke lapselle (39 euroa - näihin em. laitteisiin sentään huoltaja pääsee kääpiön kanssa ilmaiseksi) tai sitten laitelippuja, 8 euroa kappale.

Pikkasen kallistuu tämä vaunu...

No, eihän se ero päätähuimaava ole - alle metrikäs pääsee ilmaiseksi aikuisen kanssa KotKotiin, Pallokaruselliin, Vankkuripyörään, Rumpukaruselliin sekä Panoraamaan. Jos lapsi on rauhallisempaa sorttia eikä ole pelkoa että se karkaa viihteelle kesken ajelun, pääsevät pikkuiset myös Pienoiskaruselliin ja Muksupuksu-junaan. Meillä luonnollisesti ei otettu sellaista riskiä, että lapsi kiertäisi junalla vanhan vesitornin ilman valvojaa ja takaisin tulisikin vain tyhjä junavaunu.

Vohveli, pehmis ja pillimehu - terveellinen lounas 8.90 eurolla.

Ja kun nyt pääsin valittamisessa vauhtiin niin voi perhana, yksi Linnanmäen valttikorteista (meidän perheelle ainakin), Kattila-ravintolakompleksin ihana lihapullabaari Kuula on lopettanut! Voi ankeus! Sieltä saa toki yhä Hans Välimäen vettä 1,5 eurolla ja Funky Burgerin ihan kelvollisia ranskalaisia ja majoneesia, mutta Kuula oli kyllä meidän ehdoton ykkösvalinta kun piti aterioida Lintsillä; vähän muutakin kuin pelkkää nakkia ja ranskalaista.

Eniten kiinnostivat nämä "maksulliset laitteet".

Oikeastaan ei ole Lintsin vika että Pampula on erittäin kriittinen huvipuistokävijä eikä innostunut karuselleista. Omppu on jo 105 cm ja päääsee esimerkiksi ilmaiseksi ajamaan Miniautoilla, mikä on monelle pikkupojalle ja -tytölle ihan tarpeeksi eksoottinen elämys (toivon vaan ettei Omppu esittele niitä äidiltä oppimiaan kansainvälisiä käsimerkkejä tuolla radalla…). Pallokaruselli aiheutti samanlaisen paniikkireaktion kuin vuosi sitten, ja lasta ketutti kun ei päässyt Merirosvolaivaan toisin kuin vähän pidemmät keskenkasvuiset.

Sopii kaikille - paitsi Pampulalle.

Tänä vuonna Linnanmäelle mennään enää esikoisen kanssa. Kuriton kaksivuotias ei selvästi ollut nyt optimaalisimmassa iässä, mutta jos tyyppi on niin kuin isoveljensä niin ensi kesänä se viihtyy laitteissa ja voi mennä niihin jo ilman vanginvartijaakin. Varmasti nämä parivuotiaat viihtyvät mukana jos koko perhe lähtee jonottamaan, mutta jos haluan viettää laatuaikaa pelkän kuopuksen kanssa niin ihan tavan leikkipuisto toimii varmasti paremmin kuin Linnanmäki.

"Etkö sinä pihi nainen voi edes euroa uhrata hauskanpidolle?"


4 kommenttia:

 1. Vikan kuvan kuvatekstille hörähdin ääneen. Näin hörähdin: höhö.

  Mä yritin jallittaa esikoista aika pitkään, että noiden autohärveleiden pointti on vaan se, että niihin kiivetään kyytiin, eeei se liiku. Mies tietysti tyri tämän ja laittoi joskus roponsa laitteeseen.

  Meidän miesväki on ollut tänä kesänä Lintsillä varmaan 10 kertaa sillä aikaa kun mä oon, noh, imettänyt. Kolmiviikkoinen tissivampyyri ei anna juuri armoa.

  Venni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh, en ole onnittelut joten nyt - onnea tissivampyyristanne! Ne ovat ihania! Odotan omaani innolla ( ja kaikki kerätty vararavinto, sekin odottaa!).
   Mä luulen että meilläkin miesväkeä lähetetään Lintsille vielä, tosin esikoinen ei ole vielä päässyt ja siitä(kin) poden morkkista. Siitä tuhlaamatta jääneestä eurosta en. Kauheasti.

   Poista
 2. Nautin tästä ajasta kun molemmat lapset viihtyy noissa ilmaislaitteissa. Meillä esikoinen oli pitkään niin arka ettei halunnut mihinkään laitteeseen. Kuopus taas menisi kiljuen jo hurjimpiinkin laitteisiin. Nyt on löydetty konsensus, joka luultavasti kestää vain tämän kesän. P.S. Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kiitos haasteesta - vastaan siihen, öhm, aika pian! (Vähän tällainen lomatahti tässä touhussa, you know).
   Nauti yhden kesän konsensuksesta!

   Poista

i Digame !