17.7.2014

PIRKKOLAN PLOTTI


Kesähelteet ovat pehmentäneet pään, ja tänään päätettiin urheiluhengessä suunnata Pirkkolan urheilupuistolle katsomaan kaverien kehuma Pirkkolan plotti - hiekkamonttuun rakennettu uimapaikka.
Eihän se tunti hikisissä busseissa muuten olisi paha matka moiseen keitaaseen, mutta kun meiltä löytyy 200 metrin päässä kotiovelta yksi Helsingin parhaista biitseistä, niin aina välillä sitä kyseenalaistaa oman seikkailuhenkensä älykkyyttä.


Mutta oikein hieno paikka on! Rantaa riittää ympyrän muotoisen altaan ympärillä, ja altaan keskellä on "saari" josta isompien lasten kelpaa hyppiä. Oli vesiliukumäkeä (en ihan vielä uskaltanut päästää 4-vuotiasta kokeilemaan, mutta ehkä ensi kerralla), vesisuihkua ja sporttisille vanhemmille metsään rakennettu kuntosali jossa voi treenata habaa samalla kun lapset polskii. Meillä treenaaminen oli enemmän tyyliä 100 metrin pikajuoksu vesiliukumäkeen yrittävän taaperon perässä.


Ehdotonta plussaa kahviosta, jossa käy kortti, sekä siistien vessojen läheisyydestä. Vierestä löytyy viileä Keskuspuisto, jonne voi eksyä (kokeiltiin sekin). Luultavasti loppukesästä tämä paikka tulee vieläkin suositummaksi jos sinilevä valtaa luonnonrannat. Plotti vaikutti syvyytensä puolesta lapsiystävälliseltä, vaikka kauhulla sainkin kahlata Pampulan perässä kun tyyppi viipotti vedessä kaulaansa myöten uppeluksissa… Luultavasti parin vuoden päästä tämä on ihan taivas pikkupojille kun on paikkoja mistä hyppiä ja laskea. Sen lisäksi vierestä löytyy keinut ja kiipeilyteline, jos kaipaa vaihtelua vesileikeille.


Kuvamateriaalin puolesta oli hieman haastavaa, kun melkein joka kuvassa on jonkun ahteri tai tissit, mutta menkää itse katsomaan - esim. Bussin 62 päätepysäkiltä kävelee Plotille alle viisi minuuttia (tiukkaa ylämäkeä, hyvä pakaratreeni!).

10 kommenttia:

 1. Toi on kiva paikka! Mä oon lasten kanssa hieman neuro veden lähettyvillä ja pidän molemmilla kellareita, vaikka mentäis vaan rantaan kastelee varpaita. Ei nyt ihan, mut anyways. Nähtiin Turussa yhdellä muksulla swimtrainer uimarengas, johon lapsi vyötetään kiinni ja se menee automaattisesti oikeaan uima-asentoon. Kuin fiksu! Stokkalta on kuulemma ainakin ennen saanut, tulipa vaan mieleen, että saattais olla hyvä teidänkin pian keskimmäiselle. Ehkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yleensä pidän lapsilla kellukkeet, mutta nyt olin tyylikkäästi jättänyt ne kotiin. Ne, eväät ja omat uikkarit (mikä vaikeutti kuopuksen vesipelastustoimenpiteitä). Pampulalle on hankittuna sellainen kelluntapukukin (uikkarit, ei sellainen avomerikalastajien versio) ja tänään sen puhalsin - enää pitää muistaa/jaksaa/viitsiä pukea se lapselle. Neurous on ihan jees kun kyse on ihan konkreettisista riskeistä.

   Poista
 2. Plotti on meidän lähiranta, joten siellä ollaan suorastaan asuttu kesäisin. Tykätään kauhiasti, vaikka vesi onkin aika kylmää ja itsekin yleensä joudun tärisevänä aina uintihommiin, kun keskellä siintävä saari houkuttaa meidän pienemmänkin etenemään rantavedestä kauemmas. Plussaa tietty meikältä paikan ilmaisuudesta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmaisuus kyllä! Tosin eipä me olla Kumpulan maauimalassakaan kauheasti köyhdytty, tämän kesän suurin investointi lienee avokätinen tukemme kotimaiselle jäätelöteollisuudelle. Ens kerralla mä varaudun omilla uimakamoilla niin päästään saarellekin. Eli ehkä ens kesänä.

   Poista
 3. 550 vie myös sopivasti huudeille jos poikittaisliikenteellä reissaa. Mä olen Plotilla aina vähän neuroottinen kun vesi on sameaa. Meidän ylikirkkaassa mökkijärvessä on tottunut, että pohja näkyy ja tuo on vähän inhottavaa kun ei tiedä mitä pohjassa väijyy. Muutenhan tuo on ihana keidas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin muuten suosittaisiin 550:aa mutta idästä päin reitti on loppukesään saakka n. 10 minuuttia pidempi tietöiden takia. Blaah. Ja joo, vesi oli sameaa, mutta meidän kotirannalla on nyt parina aamuna ollut sinilevää joten ojasta allikkoon, tai mereltä Plottiin.

   Poista
 4. Kiitti vinkistä! Tätä onkin pitänyt testata :)

  VastaaPoista
 5. Ai tämä on vielä olemassa :)! Olen viettänyt lapsuuteni kesät tuolla! Ihanaa kesän jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä luulin että tää on jotenkin uusi juttu - monta vuotta kävin uimatreeneissä hallilla ja olin viime kesään asti ihan "nevehööd" tästä. Kesänjatkoja myös!

   Poista

i Digame !