20.8.2014

KESÄHAIKEUS

On huijattu olo, samalla tavalla kuin kesäkuussa kun lapsille piti vielä juhannuksen jälkeen pukea välikausihaalarit pihalle. Nytkö se on ohi? Kesä, jonka teemana oli odottaminen.
Vaikka kesän kohokohta oli ehdottomasti Nipsun syntymä (ja ihan kiva oli esimerkiksi myös mennä naimisiin) niin tuntuu, ettei tänä kesänä tapahtunut mitään. Että kirjaimellisesti vain odotin koko kesän.
En käynyt terassilla (paitsi kerran äitini kanssa, enkä ole varma lasketaanko sitä). En puistossa pussikaljalla (tai edes pussikokiksella) ystävien kanssa, en piknikillä, en mökkireissuilla tai rapujuhlissa, keikoilla tai festareilla.
Heinäkuussa kyllä asuttiin lasten kanssa rannalla, käytiin pari kertaa puistoruokailussa, Turku nyt saa korvata ruotsinristeilyt ja muut lomamatkat. Olen syönyt jäätelöä ja mansikoita ja ruskettunut, mutta en uinut, valvonut kesäöissä (paitsi supistuksia kellotellen ja sitä ei muuten lasketa) tai edes kuullut tämän kesän kesähittiä - en edes tiedä mikä se muuten on!
Vielä on kesää jäljellä, kun kalenterissa on pakolliset kesähäät (omia ei lasketa) ja retki Linnanmäelle. Mutta huomenna on Taiteiden Yö, ulkona ei voi hillua shortseissa ja illat on pimeitä. Alkusoitto syksylle.
Ja minä olen syksyihminen, olen aina rakastanut semisateisia syysiltoja ja elän yhä kouluajassa, eli vasta lukuvuoden vaihtuminen tuntuu uudelta alulta. Pidän villatakeista ja putoilevista lehdistä, mutta olisin paljon enemmän innoissani syksyn saapumisesta jos kesä olisi eletty täysillä.
Nyt sylissä on viisi kiloa tuhisevaa kesämuistoa ja uusi, kiireinen mutta ihana arki. Kesä jäi keskeneräiseksi, mutta otetaan uusiksi vuoden päästä?


2 kommenttia:

  1. Raskaana ollessa ei kyllä mustakaan kesä ollut oikein kesä - 2010 oli loputtoman pitkä ja kuuma, mutta mä vain paarustin tukisukat jalassa leikkipuiston ja kodin väliä ja huohotin. Mutta hei, uusiksi vuoden päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli mun eka vauvakesä - ja hieman nautinnollisempi sellainen, kun O ymmärsi syntyä samana päivänä kun helteet alkoivat (Nipsu taas lopetti ne). Mutta joo, kesä se on ens kesäkin, eh eh.

      Poista

i Digame !