16.9.2014

HYVÄ KÄVELY


Kuten jo aiemmin mainitsin ja mainostin, kävin sunnuntaina kävelemässä. Tällä kertaa kyseessä oli tavallaan blogiyhteistyö, sillä Ehdottomasti Ehkä-Saara oli ryhtynyt Naisten Pankin somemuijaksi ja kutsui muitakin bloggaajia mukaan kävelemään hyvän asian puolesta. Todettakoon, että tässä yhteistyössä bloggaaja oli maksava osapuoli ja suosittelen muitakin lahjoittamaan, jo 15 eurolla saa päivähoidon lapselle, jonka äiti saa tilaisuuden työskennellä.Piia Pasanen juonsi kävelylenkkiä edeltävän tapahtuman, jossa nähtiin modernia afrikkalaista tanssia ja kuultiin kansainvälistä kuorolaulua. Oli herkkuja ja tuotteita, joiden myyntituotoilla mahdollistetaan kehitysmaissa naisten taloudellista itsenäistymistä. Anja Snellman luki runon ja kankeita raajoja lämmiteltiin ja venyteltiin. Sitten käveltiin Töölönlahden ympäri, jonka jälkeen hyötyliikkujat palkittiin suklaalla.


Tässä  kuvassa voi bongata ainakin neljän bloggaajan pepun.
En ehkä ole kirkon suurin fani, mutta Naisten Pankin konsepti tuntuu tällaisesta kehitysapu-skeptikosta erinomaiselta. Naisten Pankki tiivistää oman unelmansa näin: Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta. Kävelevien bloggaajakollegoiden kanssa puhuttiin aiheesta ja aiheen vierestä, jolloin todettiin että jos koko perheellä on nälkä niin kannattaa aloittaa ruokintaoperaatio äidistä (oman arkiempirian perusteella). Uskoisin tämän toimivan myös vähän suuremmassa mittakaavassa; nainen jakaa toimeentulostaan ehkä hieman anteliaammin yhteisöönsä. Suurimmassa osassa kehitysmaita kulttuuri on patriarkaalinen, eikä naisten työntekoa tai yrittäjyyttä tueta yhteiskunnan puolelta. Naisten Pankki luo paitsi taloudellisia mahdollisuuksia, myös tasa-arvoa.Tällaisen asian puolesta olisi kiva nähdä kävelemässä myös enemmän miehiä (vaikka hyvä alku on sekin, että lahjoittaa jos ei sunnuntaikäpsyttely kiinnosta). Kyse ei ole mistään telaketjufeministien Afrikan valloituksesta vaan globaalista muutoksesta, jonka avulla voidaan oikeasti ratkaista aika isoja ongelmia hallitsemattomasta väestönkasvusta tauteihin ja kuivuuteen. Toivon, että kun pääasiallinen toimeentuloni ei enää tule Kelalta, voin alkaa ensimmäistä kertaa osakesijoittajaksi (asunto-osakkeita ei lasketa). Mukana kävelemässä olivat myös Leluteekki, Sattumalta-Ada, Perillä-Anu sekä Siina, kiitos kaikille hyvästä seurasta! Parannetaan maailmaa joskus uudestaankin yhdessä!

13 kommenttia:

 1. Oi, tolla lenkillä olisin mielelläni ollut mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopiossakin kävellään! (mutta säkenöivä seuramme on tietysti Helsingissä, johon viitaten ks. ao. kommenttini :D )

   Poista
  2. Saara, seuraa kadehdin. :) Ensi vuonna mukaan!

   Poista
  3. Pää lyö tyhjää, enkä keksi miten osallistua keskusteluun (lauantai-ilta, jne).
   Mutta joo, Jennijee, ens vuonna mukaan, tai ehkä me tehdään blogiekskursio Kuopioon? Kävellen?

   Poista
 2. Ensi vuonna Jenni tulet piipahtamaan Helsingissä kävelyn aikaan!

  Ja Milla, aivan ehdottomasti parannamme maailmaa joskus uudestaankin yhdessä. Mitä pikemmin, sen parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu olikin jo reippaan aloitteellinen sillä rintamalla! (Mä oon aina viikon päätteeksi sitä tasoa että mut pitää hakea kottikärryillä, mutta tulen!).

   Poista
 3. Mä en jaksa kaivella luentopapereitani (jotka tietenkin edelleen on kaikki hyvässä tallessa - miten niin meillä on turhaa tavaraa kämppä pullollaan?), mutta oli tehty tutkimus Etelä-Afrikassa, se meni jotenkin niin, että jos perheen äidille maksettiin olikohan se nyt jotkut lapsilisän tyyliset rahat, niin se näkyi heti lasten kasvussa (ne sai enemmän ruokaa), jos ne taas maksettiin perheen isälle, niin perheen tilanteessa ei oikeastaan näkynyt mitään muutosta. Karua ja yleistävää, mutta tosiaan, naisten tienaaminen yleensä hyödyttää koko yhteisöä. Että hyvällä asialla oltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on jossain luennolla (varmaan kehitysmaatutkimuksessa) tullut sama tieto vastaan, ja olen sitä ihan livenä nähnyt. Infran rakennus yms erikseen, mutta kyllä väittäisin naisten usein jakavan yhteisössään rahaa (ja ruokaa jne) solidaarisemmin. Harmi, että se länsimaisen solidaarisuus on vähän valikoivaa ja esim. työelämässä naisten välinen verkostoituminen vieläkin vähän mitä sattuu, ja naisvaltaisilla aloilla vähän turhan paljon draamaa (kyllä, karkeita yleistyksiä, sallittakoon ne mulle).

   Poista
 4. Voi miten hyvä ja perusteellinen teksti, mahtavaa! Ja ehdottomasti lyöttäydymme yhteen uudelleen :)

  Ja hei, oma peppu bongattu! Piti vähän aikaa muka hakea, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos kuvista, olet osaaja!
   Nähdään livenä, ei palstoilla!

   Poista
 5. Seura todella oli säkenöivää! Oli huippua tavata. Ja kyllä hyvän tekstin nykäisit tärkeästä aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh kiitos kiitos.
   Kauhee amatsooniolo kun te kaikki ihanat bloggaajakollegat olitte pieniä, söpöjä ja huh, onneksi nuuhkit vauvaa niin kaikki outous-pisteet ei kolisseet mulle! :D

   Poista
  2. Haha :D Muhun voi aina luottaa outouspisteissä! Ja amatsonihöpinät lopetat heti.

   Poista

i Digame !