22.9.2014

TARHAN TAUTIBINGO

Kihomadot on niin ällöjä että niistä saa kaksi rastia.

Meidän virikeveljekset ovat sopeutuneet tarhaelämään erinomaisesti, toinen toista ja toinen ensimmäistä kertaa. Äitikin on saanut uusia arkirutiineita, joista "mielenkiintoisin" on tiistai kun hoitoviikko alkaa. Silloin päiväkodin eteisessä odottaa aina yllätysmomentti: Viikon tautivaroitus.

Toki nämä asiaankuuluvat loiseläimet ovat pieni hinta siitä vapaudesta, että voin kolmena päivänä viikossa nukkua päiväunia ja katsoa tositeeveetä. Olen oppinut tosi paljon morsiuspuvun valintaan vaikuttavista psykologisista tekijöistä (omalla kohdallani vaikuttivat vain fysiologiset tekijät, sillä viimeisellä raskauskolmanneksella ei ollut varaa nirsoilla). Niinpä tiedän, että kun nautimme periaatteessa meille tarpeettomasta hävyttömän halvasta kunnallisesta päivähoidosta emme voi varsinaisesti valittaa kulkutaudeista, vaan suhtautua niihin huumorilla (ja potentiaalisena blogimateriaalina).

Toistaiseksi olemme saaneet tuliaisina vain epämääräisen vatsataudin sekä ympärivuotisen räkätaudin, mikä todennäköisesti tarttuisi mistä tahansa hissinkaiteesta mitä nuo pikkuriiviöt nuolevat metroasemalla tai milloin missäkin. Vesirokkorokoteresepti ehti vanheta, joten se lienee suurin kauhuskenaario koska a.) vauva ja b.) pahimmassa tapauksessa 4 viikkoa eristyksissä lasten kanssa. Toisaalta en osaa arvata omaa reaktiotani (oksennus? Kauhu? Lasten pikainen antaminen adoptioon?) jos tyyppien päästä tai pepusta jonain päivänä löytyykin joku ökkömönkiäinen - niin todennäköistä kuin se onkin, että kolmen lapsen kanssa pääsemme jonain päivänä huutamaan BINGO!

17 kommenttia:

 1. Me olemme saaneet tuta aikoinaan täit ja hieman lähempänä matoset: Yäk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli lapsena täitä, kiitos Steiner-koulun älyttömän naulakkopolitiikan, ja suhtauduin niihin "terveellä" uteliaisuudella. Jos pitäisi näistä kahdesta valita niin täit, kiitos :D.

   Poista
 2. Mä varmaan saan tuta Mr. Murphyn raivon kun tämän kerron julkisesti mutta meidän isoilla ei ole ollut ikinä täitä eikä kihomatoja. Kolmas varmaan kantaa kotiin kaikki mahdolliset sitten aikanaan veljiensäkin edestä.. Mutta duunissa oon saanut kyllä puljata ihan riittämiin vaikka minkä höttiäisten kanssa. Meillä jännitetäänkin aina sitä eniten että tuonko mä jotain tullessani kotiin, ei niinkään sitä että tuoko lapset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatko vaarallisen työn lisää? (Mikähän sun oikea työnkuva on, et taidakaan olla tavan hoitsu… Eiku ootsä siinä alakerrassa!?! Haa! Voin kuvitella mitä höttiäisiä siellä on!).

   Poista
 3. Meillä ei muuten vesirokko tarttunut esikoisesta kaksikuisiin - puoli vuotta pitäisi ainakin olla äidin vasta-aineita veressä. Eikä niitä täitä eikä matojakaan ole (vielä) ollut. Täit mä varmaan kestäisin, mutta madot... No, en ajattele asiaa etukäteen.

  Enterorokko on siitä kiva, että sen voi saada vaikka joka vuosi, parhaimpana kaksi kertaa. Ah, sitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo ollut kertaakaan enteroa (vielä…), mutta yhdet tutut toivat tuliaisina jonkun "Aasian kannan enteron" mikä vei pitkäksi aikaa eristyksiin… Yyh.

   Poista
 4. Aijai, meillä on entero ekaa kertaa. Taitaa olla aika lievä tapaus, koska rakkuloita on vain suussa. Voittaa siis korvatulehduksen (rikkonaiset yöt ja itkuiset päivät) sekä räkätaudin mennen tullen (koska itse olen aina sen kanssa myös ihan raatona ja puolikuolleena). Kokematta on vielä vatsatauti. Madoista ja täistä ei ole onneksi vielä edes varoitettukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pahin vatsatautikokemus (Suomessa, tarinat reissuilta eivät kestä julkisuutta) on just ennen Paavon syntymää, minä ja mies koettiin noro pahemman kautta kun taas yli-innokas taapero pisti kotia sileäksi aikuisten maatessa lattialla ja rukoillen kuolemaa…
   Me usein huomataan Pampulan korvatulehdus vasta kun se on jo paranemassa, sitä ennen vaan ihmetellään miksi se huutaa öisin.
   Pikaista paranemista!

   Poista
 5. Meillä on ollut kaksi flunssaa. Mutta koska lapsen päiväkodissa on 15 lasta en usko että tauteja tulee sen enempää kuin kerhosta jossa oli 13 lasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli tauteja kyllä toki ennen tarha-aikojakin, kun hengaillaan tarhalasten kanssa. Välillisesti tarjolla on varmaan yli tuhannen lapsen pöpöt, kun laskee kaikkien kavereiden lapsikontaktit jne. Eli lienee vähän sellainen mahdottomuus elää kovin terveenä tätä pikkulapsiaikaa.

   Poista
 6. Kulkutauteja (mahtava sana muuten, jotenkin niin 1800-lukulainen) on muuten kalliissa yksityissä päiväkodeissakin - törkeää, eikö?

  Saako vesirokkorokotuksen vaan pyytämällä (ja mistä ja miten) vai pitääkö olla joku peruste?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä reseptin kirjoitti pyynnöstä neuvolalääkäri, ja terveydenhoitaja pisti sen kun itse haettiin apteekista. Niitä piikkejä tarvitaan kaksi, ja aika monta viikkoa väliä.

   Poista
  2. Me saatiin reseptit (jotka, tadaa, sittemmin vanhenivat) Pampulan 1,5-v lääkärin yhteydessä ihan pyytämällä ja ne oltaisiin pistetty terveysasemalla tai avoimessa neuvolassa.
   Ja tauteja yksityisessä päiväkodissa, törkeetä!

   Poista
 7. Mä en kestä, kun joka viikko koulun terveydenhoitajalta tulee viestiä eri kiertolaisista koulussa. Kihomadot, täit ja oksennustauti. Yäk yäk. Ja ei kiitos.

  Silti olen muistanut tarkistaa pojan pään vain kerran hänen tultuaan koulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koululaiset ehkä itsekin ymmärtää matojen epämiellyttävyyden (4-vuotias vaan pohtii miten jännittävä asia peppumadot ovat) ja tekevät jotain käsihygienian eteen? :D
   Ja ei kai sitä päätä tartte koko ajan tarkastella, niin kauan kun ei kutia kauheesti?

   Poista
 8. Meidän pk-ryhmän ovella on tänä syksynä varoiteltu täistä, kihomadoista ja noroviruksesta. Oikeastaan todella outoa, että niitä ei ole vielä meillä näkynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kiitollinen, että pelottavista ukaaseista huolimatta yhtään tarhatuliaista ei vielä ole tullut. Voi kun jatkuisi näin.

   Poista

i Digame !