11.10.2014

LINNANMÄKI YLI METRIN MITTAISEN KANSSA


Heinäkuussa käytiin koeajamassa Lintsin ilmaislaitteita Pampulan kanssa. Se ei ehkä ollut mikään maailman suurin menestys, ja ehdin jo epäillä että 2-vuotias hurjapää ei oikeasti tykkää huvipuistoista. No, syyskuussa päästiin jopa kahdesti hurvittelemaan isojen poikien kanssa, ja tällä kertaa myös keskimmäinen kaveri innostui. Rekkaralli, Hepparata ja Maisemajuna toimivat paljon paremmin kuin pelkät ilmaislaitteet. Tämä tarkoittanee ensikesällä melkoista rahanmenoa, kun molemmat pojat tarvitsevat 39 euron rannekkeet.


Omppu on omituisen valikoiva sen suhteen, mihin laitteisiin uskaltaa. Vekkulaan suostui menemään (ja jopa tykkäsi siitä, vaikka oli mun mielestä lapsena jotenkin ahdistava…), maailmanpyörään ei (onneksi ei tuhlattu siis siihen Katajanokan pyörään…). Kasvuvauhtia on vähän vaikea ennakoida, mutta aika monen vähän hurjemman laitteen vaatima 120 cm tuskin tulee ihan lähiaikoina täyteen. Lapsi ehtii vielä hyvin kerätä rohkeutta Vuoristorataan ja muihin vauhdikkaampiin.


Perusrutinat koskevat taas ruokaa ja hintaa, kun ensi kesänä 5-vuotias on pituutensa ja uskalluksensa puolesta melkoinen väliinputoaja. On ikävä vanhaa kunnon Miniranneketta. Ja se safka. Kyllä meidänkin huvipuistoelämykseen kuuluu metrilaku, jäähilejuoma ja hattara, mutta miksi ainoat nopeat vaihtoehdot on tasoa makkaraperunat (ketuttaa etenkin näin kasvissyöjänä). Joku vähän fiksumpi tietty pakkaisi omat eväät, mutta mun organisointikykyni ei tällä kertaa riittänyt siihen.


Tänään alkoivat Linnanmäen Valokarnevaalit, joita suosittelen lämpimästi. Kunhan muistaa kerrospukeutua kunnolla on huvipuistoilu vielä ihan nautinnollista, ja ainakin viime vuonna pikkupojat tykkäsivät tunnelmavalaistuksesta. Sitä paitsi viimeinen tilaisuus fiilistellä huvipuistoa ennen ensi kesää, apua!


2 kommenttia:

 1. Me käytiin pari vuotta sitten valoshow: n aikaan ja olihan se todella hieno! :) Plääh kun nämä saa niin Helsinki-ikävän päälle, eikä meillä ole tänä vuonna mitään mahdollisuutta lähteä mun töiden takia sinnepäinkään... Joululomallakin ollaan menossa ihan päinvastaiseen suuntaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pohjoisemmaksi? Kääk!
   Kyllä Helsinki on kiva, mua taas houkuttelisi tuoda jouluhullu esikoinen Napapiirille!

   Poista

i Digame !