14.10.2014

MURULANDIA

Nyt kun pojat ovat vihdoin toipuneet viime viikon silmä- ja korvatulehduksista, koitti sopiva hetki lähteä hankkimaan uusia tartuntoja. Kohteeksi valikoitui puoli vuotta sitten Sörnäisiin avattu lasten sisäleikkipuisto Murulandia - josta minä, aktiiviteettihaukka, en ollut ennen eilistä kuullutkaan. Eikä ilmeisesti moni muukaan, sillä syyslomankin aikana paikalla oli meidän seurueemme lisäksi vain kaksi muuta perhettä.
Mähän aina näissä lasten aktiviteetteja käsittelevissä postauksissa nurisen hinnasta ja nyt jo valmiiksi olin kauhuissani hieman suolaisesta hinnasta: meidän pojilta (2- ja 4-vuotiaat) yhteensä 32 euroa, yksi aikuinen per lapsi ilmaiseksi mukaan. Jo puolivuotiaasta vauvasta pitää maksaa 10 euroa, mikä mun mielestä on - olkootkin, että paikassa viihtyvät vauvatkin ja on erikseen vauvoille sisustettu huonekin - aika kova hinta; ehdottaisin, että jatkossa alle vuoden vanhat pääsisivät isompien sisarusten siivellä ilmaiseksi sisään. Nämä hinnat ovat ilmeisesti erityistarjous lokakuulle, mutta jo tällä aletaan olla monen perheen (kuten meidän) kipurajoilla.


Me kuitenkin lopulta leikittiin tuolla tänään yhteensä 4 tuntia - 2,5 h aamupäivällä ja 1,5 h illalla - joten tuntihinnaksi tuli sitten 4 euroa per lapsi. Ei paha. Ja SnadiStadikin on alkanut veloittaa 2 euroa aikuisilta sisäänpääsystä paikkaan, jonne ei kukaan täyspäinen täysikäinen varmastikaan eksy ilman maksavia lapsiasiakkaita… Murulandian ruokatarjonnasta en osaa sanoa juuta enkä jaata (pillimehuja ja karkkia ainakin oli myynnissä, listalla näkyi myös salaattia ja patonkia), koska parin minuutin kävelymatka metroasemalle mahdollisti sen, että käytiin keskellä päivää kotona lepäämässä ja syömässä.
No millainen paikka Murulandia sitten on? Äidin ensireaktio teollisuuskiinteistön alakertaan rakennettuun leikkipaikkaan oli rehellisesti sanoen o ou - kotikutoista, sekavaa ja isojen leikkiareenoiden rinnalla vähän vanhanaikaista ja, noh, pientä. Todettakoon nyt sitten heti, että äiti ei tiedä mistään mitään, sillä lapsille tämä upposi kuin väärä raha. Useampi pienempi teemahuone (laboratorio, planetaario, askarteluhuone, seikkailurata jne) ja sitten isompi halli, josta löytyi niin ikään kymmeniä eri "pisteitä" teemoineen. Todellista runsaudenpulaa.

Laboratorion antia

Mun mielestä osa huoneista tuntui aluksi vähän turhilta (aikuisten rentoutumishuone! Joulumaahuone!) mutta lapset viihtyivät jokaisessa, eikä ehditty edes käydä kaikkia läpi. Paikan kuvailu on sinänsä hankalaa, koska yksityiskohtia, leluja ja pelejä oli loputtomasti. Kauppaleikkiä, junarataa, kengurupalloa. Seikkailurata kiipeilyseinineen ja köysiratoineen vaikutti aikuisista ahtaalta ja sellaiselta minkä Pinterestiä käyttävä DIY-mutsi voisi itsekin tehdä, mutta lapsista se oli hurja ja hurjan hauska.
Parasta oli kuitenkin näin vanhemman näkökulmasta se, että toisin kuin pelkästään fyysiseen rasitukseen perustuvissa leikkipaikoissa, Murulandiassa lapset eivät kilju ja sekoile kunnes ovat juosseet itsensä tainnoksiin. Sekin konsepti toimii, jos pointtina on saada lapsista kaikki tehot irti turvallisissa olosuhteissa. Murulandiassa oli enemmän tilaa leikille ja mielikuvitukselle (sitä on suunnitellut lastenpsykologi, henkilökunta tiesi kertoa), ja erilaiset yksityiskohdat houkuttelivat lapsen keskittymään. Vuorovaikutukselle aikuisen kanssa oli myös paremmat puitteet, mun mielestä oli ainakin mahtavaa selittää lapselle laboratoriotiloissa esim. sydämen toimintaa.
Paikan kohderyhmä on ilmeisesti vieläkin idempää kuin Herttoniemestä saapuvat lapsiperheet. Sinällään sääli, että markkinointi on kohdistettu näemmä enemmän venäläisturisteille, sillä tuonne olisi mahtunut hyvin myös Kallion kakarat leikkimään. Toki nyt käynti oli poikkeuksellisen rentouttava; ei kirkuvia lapsimassoja joiden joukosta ei löydä omaansa, ei riitoja liukumäessä. Ehti hyvin jutella ystävän kanssa ja istuskella säkkituoleilla. Henkilökunta oli enemmän kuin ystävällistä, sillä lähtötilanteissa mulla itkivät kaikki kolme poikaa, ja aina joku tuli auttamaan - heijaamaan vaunuja tai lahjomaan Omppua, joka nyyhki koko kotimatkan koska ei tahtonut lähteä.

Vauvojen huone


Kun on tottunut HopLoppeihin ja muihin vastaaviin, Murulandia ei välttämättä tee vaikutusta. Mutta tää oli poikien suosikki kaikista meidän pääkaupunkiseudun retkikohteista, ja poikkeuksellista kyllä mulla ei visiittien jälkeen ollut mitään migreeniä tai kramppia siitä, kun on joutunut etsimään lapsiaan jostain tarhaikäisten Nälkäpeliä muistuttavista olosuhteista. Pieni on kaunista! Ja vessat olivat muuten huomattavan siistit kilpailijoihin verrattuna, mitä pöpökammoinen mutsi arvostaa.


Loistava pallomeri lasten pimeähuoneessa (myös aikuisille oli omansa)
Antakaa Murulandialle siis tilaisuus. Voi olla, että maksatte itsenne kipeäksi siitä ilosta, että lapsi leikkii pari tuntia just samanlaisella leikkikeittiöllä kuin teillä kotona on. Tai sitten käy niin kuin meille, ja on syysloman paras päivä (okei, poikien virallinen syysloma kestikin vain tämän päivän, mutta kyllä oli onnellisia lapsia mulla).

Pampula rauhottui tuijottamaan aikuisten rentoutushuoneen akvaariotelevisiota - aikuista huvitti, lapset rentoutui

PS. Murulandia - siis nimihän on ihan kuin jostain äitiysblogista!

Joulumaa
PPS. Sori nää 27 kuvaa, siellä oli vaan niin paljon kuvattavaa (ja tehtävää!) että tämäkään ei riitä. Ja sori pelottava retusointi poikien kasvokuvissa, en vaan jaksanut etsiä niille mitään söpöjä eläinnaamoja.


PPPS. Kun kaipaatte raitista ilmaa, Korkee on vielä auki, käykää sielläkin!


12 kommenttia:

 1. Mä näin tämän mainoksen meidän lähimuuntajassa, mutta kun olin palaamassa pari päivää myöhemmin selvittämään tarkemmin se olikin jo hävinnyt. Tuota voisi kyllä kokeilla sitten kun meillä seuraavan kerran arkivapaa on. Veikkaan että voisi toimia meidän lapsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että lapsen täytyy olla tosi angstinen yksilö jos se ei löydä tuolta mitään mielenkiintoista. :) Aikuisesta tuo ehkä juuri siksi näyttää vaan huoneistolta, joka on tungettu täyteen, noh, kaikkea. Ja niinhän se vähän onkin, mutta ilmeisesti erittäin toimiva konsepti tollaiselle metrinmittaiselle.

   Poista
 2. Me oltiin menossa tonne tänään, mutta jänistin viime hetkellä ja päädyttiin Leikkiluolaan. Kyllä kadutti pari tuntia myöhemmin kun kotiinlähdön hetkellä jahtasin päättömästi karkailevia lapsia ympäri pomppulinnoja ja vannoinkin, että ensi kerralla mennään kyllä mielummin johonkin tollaiseen seesteisempään paikkaan... Itseäni jännitti eniten se, miten täystuho taapero sopisi tonne Murulandiaan, mutta tämän arvion jälkeen oletan, että sinne uskaltaa viedä vähän levottomammankin tapauksen huoletta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi oli ehdottomasti näin huoltajan näkökulmasta helpompi paikka (säkkituolit!), toki siihen vaikutti myös paikan hiljaisuus - ei tarvinnut pelätä että oma jälkeläinen kiilaa jonossa tai puree jotain pomppulinnassa. Mutta sieltä puuttui se selviytymistaistelun tuntu :). Kannattaa kokeilla, vessoissakaan ei ole Leikkiluolan viehättävää sinistä valaistusta :D.

   Poista
 3. Me on käyty täällä pari kertaa ja tykätään tosi paljon! Kivaa vaihtelua Huimaloille ja Hoplopeille, kun täällä lapset oikeesti keskittyy siihen leikkimiseen riehumisen sijaan. Hinta on korkea joo, mutta koettiin kyllä että saatiin rahoille vastinetta. Ja lounastarjontakin testattiin, hyvää keittoa oli tarjolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ehkä me ens kerralla laitetaan elämä risaiseksi ja testataan ruokatarjonta.
   Mun hintakitinää helpotti heti se, että pystyttiin käymään samana päivänä kahdesti, kun välissä oli pakko pitää pieni lepotauko kotona. Oli kyllä positiivinen kokemus, kiva kuulla että teilläkin.

   Poista
 4. Olen luullut Murulandiaa vähän pienemmäksi paikaksi mutta tuoltahan tuntuu löytyvän varsin monipuolista puuhaa. Olen välillä huomannut FB:ssa jotain tarjouksia sisäänpääsyistä, joten jos osuu vielä kohdalle tarjous niin pitääpä mennä testailemaan ainakin 4-vuotiaan kanssa (löytyyköhän 8-vuotiaalle tuolta puuhaa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se neliöiltään mikään SnadiStadi ole, mutta se oli oikeastaan ihan hyvä - ei liikaa tyhjää tilaa houkuttelemassa päättömään juoksenteluun. Näyttää kyllä ulospäin jotenkin ankealta, onneksi löytyi substanssia :D.
   Kyllä 8-vuotias varmaan viihtyy hetken seikkailuradalla ja labrassa, mutta sitä en uskalla arvioida kouluikäisiä tarkemmin tuntematta että onko se ihan money well spent silloin.

   Poista
 5. Tarhaikäisten Nälkäpeli on kyllä osuva kuvaus :D Täällä on myös HopLop vihdoin ja viimein, siellä on samassa yhteydessä kouluikäisille suunnattu Rollohalli (skeittiparkkia, vaahtomuovialtaita yms). Me ollaan ajoitettu käyntimme aina niin kivasti, ettei siellä ole ollut kuin 1-3 perhettä yhtä aikaa meidän kanssa, täällä se siis melkeinpä tarkoittaa torstaita, jostain kumman syystä. Bongasin muutamia kk et se parkkis on aivan tyhjä nimenomaan torstaisin.
  Tuo Murulandia (kuuluuko se muru säkkituolissa lippuun kaupan päälle <3) kuulostaa ihanan aivoja kehittävältä paikalta ja just tuo rauhallisuus on varmasti kiva poikkeus. Lipun hinnat vaan tosiaan tosi HUH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellista taktikointia toi parkkiksen tarkkailu, kyllä tolla strategialla myös Nälkäpelissä pärjäisi! :)
   Muru säkkituolissa pitää viedä itse mukana, ja en kyllä tiedä kuinka kauan se kulkee mukana kun jo puolivuotias vauva maksaa kympin (että huh tosiaan :D ).

   Poista

i Digame !