28.10.2014

NIMETTY NELJÄNNESVUOSIKAS

Nipander täytti tänään komeat kolme kuukautta. Kuopus on kyllä niin täysivaltainen perheenjäsen kuin olla vain voi. Tyyppi, jota ilman koti tuntuisi tosi tyhjältä. Sunnuntaina aika monen lykkäyksen jälkeen saatiin myös vihdoin järjestettyä juhlat hänen kunniakseen - vielä perjantaina arvottiin, jatkuuko se järkyttävä ruokamyrkytys vai saadaanko itsemme edustuskuntoon. Juhlia oli siirrelty jo sen verran usein että kynnys siirtää oli korkea, ja mun äidin alias Consuela Cateringin avulla saatiin onneksi pöytä katettua kummeille ja lähisukulaisille. 

Askartelin koristeet viimeisillä voimillani - ja nyt ne piti vielä sensuroida.
Nimijuhlasta puhuminen tuntuu vähän törpöltä kun Nipan nimi oli yleisessä tiedossa jo synnytyssalissa. Leluteekin Emilia puhuikin tervetuliasjuhlasta ja se kuulostaa heti paljon paremmalta: Toivotetaan isolla joukolla uusi tulokas tervetulleeksi ja esitellään sille samalla kaikki kahjot sukulaiset ja "kummit". Meillä on juhlittu jokaista poikaa hyvin pitkälti samalla kaavalla ilman erityisiä ohjelmanumeroita. Ompun juhlissa pidin puheen joka päättyi ensimmäisen lauseen jälkeen räkäitkuun, joten sen jälkeen lapset ovat saaneet hoitaa viihdytyspuolen. Tällä kertaa vieraille annettiin mahdollisuus kirjoittaa elämänohjeitaan kirjaan, joka annetaan Nipsulle sitten kun se on tarpeeksi vanha lukemaan hulttiokumminsa näkemyksiä elämästä ja erotiikasta.


Mulla on aina tietokoneen välilehdet täynnä Kinuskikissa-tason kakkuja ja sellaisia tuhannen ainesosan keksejä, mutta melkein joka juhlissa on tarjottu samoja helppoja luottoruokia: Munariisipasteijoita, lihapullia, fetapinaattipiirakkaa, savulohinappeja. Sama pätee koristeluihin - en ole mikään DIY-Pinterest-mutsi kuin villeimmissä unelmissani, ilmapallojen puhaltaminen on parasta mihin pystyn. Täällä ei siis kenenkään lahjattoman leipojan tarvitse potea alemmuuskompleksia; ei cakepopseja, ei mitään mangoavokadokierteitä! 


Bileet olivat kuitenkin ihanat, koska mulla on maailman parhaat pojat ja niitä kyllä kelpaa juhlistaa, ja meillä on myös ihana lähipiiri, jonka näkeminen ilahduttaa aina. Perinteitä noudattaen kummit olivat krapulassa, lapset sokerihumalassa ja vanhemmat tosi ryytyneitä, ja kaikilla oli mukavaa. Kuvaaminen jäi vähän vähille, tässä ehkä paras otos musta ja päähenkilöstä:


8 kommenttia:

 1. Kaunis parivaljakko ja tervetuliaisjuhlat kuulostavat ja näyttävät juuri sopivan rennoilta ja juhlavilta yhtä aikaa. :) T. Toinen ilmapallojen puhaltelija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmapallot pelastaa aika paljon kun ei oo mikään sisäsyntyinen strömsöläinen. :) Kiitos.

   Poista
 2. Hei nainen, sä näytät epäreilun hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, kiitos - varmaan juhlia edeltäneen "kisadieetin" ansiota… :D

   Poista
 3. Kiva mekko, oon niin kaiken polkadots-tyyppisen perään just et iski heti silmään :) ja söpöläinen sylissä :)
  Minä en myöskään ole mikään askartelijapaskartelija, enkä myöskään himoleipuri, mutta sensijaan karsee stressi aina ja jostain syystä päätän aina kutsuille/juhliin/tmv tehdä just sen vaikeimman ja omituisimman kakun tai piirakan minkä olen nälissäni jostain lehdestä repinyt... Onneksi on sit ne luottojutut mullakin, jotka pelastaa pöydän, kun se räpellys ei sit onnistukaan, kuten 50% kokeiluista käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä kympin ostos Hennesiltä tuo mekko, on toiminut hyvin odotus- ja imetysaikana! Ja tyylikkäät pilkut, totta maar.
   Mä tykkään leipoa mutta täytyy sanoa että voin vain haaveilla siitä, että onnistumisprosentti lähentelisi 50:tä :D. Porkkanakakku ei voi mennä pieleen, ja yleensä voin ja sokerin määrä korreloi onnistumisen kanssa. En ala siis edes yrittää mitään raakakakkuja.

   Poista
 4. Kuulostaa mahtijuhlilta 👍❤️😃🎉🎁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitkään Millenium-bileet mutta oikein sopivat pikkuisimman veljen bailut :).

   Poista

i Digame !