2.11.2014

KAHDEN KERROKSEN VÄKEÄ

Vaikkei meillä mikään Skönä Hem-koti ole koskaan ollutkaan, jopa tällainen antisisustaja osasi hävetä lastenhuoneen häpeäpilkkua: 2-vuotiaan Pampulan "sänkyä". Nimittäin kesällä vanha pinnasänky (joka nykyään on olevinaan vauvan sänky, eli vaatevarasto…) kävi auttamatta liian pieneksi metrikkäälle, joka öisin tuplaa pituutensa nukkumalla raajat joka suuntaan sojottaen. Kun kesällä ei muka ollut äitiyslomalla aikaa tätä hoitaa, joutui lapsiraukka nukkumaan vieraspatjalle. Sitten kuivaksi opettelun aikana kävi yksi pissavahinko, ja patja jouduttiin korvaamaan äärimmäisellä hätäratkaisulla eli ilmapatjalla, joka muistutti pomppulinnaa ja josta keskimmäinen yleensä putosi jossain vaiheessa yötä alas. Sen seurauksena Pampula on viimeisen kuukauden ajan kömpinyt viimeistään aamuyöllä meidän jo muutenkin aika täyteen parisänkyyn, ja kaikki ovat nukkuneet huonosti.


Anyways, kerrossänkyshoppailu aloitettiin jo keväällä. Halusin ekologisesti ja järkevästi jonkun käytetyn ja melkein ostin Huuto.netistä huikean halvan LUNDBY-sängyn kunnes kävi ilmi että se ei olekaan Ikean vaan nukkekodin sänky. Facebookissa ystävät kyllä sitten auttoivat, haaveilin Unipuusta mutta se kuulemma on ihan passé ja käskettiin tilata tämä. Se olikin ostoslistalla, kunnes todettiin ettei meillä tässä elämäntilanteessa ole 600 euroa löysää. Onneksi on aina Ikea, tuo opiskelevan suurperheen ystävä. Perjantaina haettiin kotiin sitten tämä.

Sängyn kokoaminen oli juuri niin kamalaa kuin Ikean huonekalujen kokoaminen noin yleensä on. Triljoona osaa, mutta paketista puuttui kypärät joita ehdottomasti tarvittaisiin Pampulan harjoitellessa base-hyppyjä yläsängystä. Vain yksi yläsänky, kun molemmat tahtoisivat juuri sen. Ei viinipulloa vanhemmille ja paketista puuttui myös lahjakortti pariterapiaan. Pampulalla on sopivasti jo huuli ja leuka verillä ulkona tapahtuneen toilailun seurauksena, eiköhän sillä ehdi joku luu murtua ennen ensiviikon tarhakuvausta.


Kuvat ovat mustavalkoisia koska lakanat eivät mätsää, valaistus on kuin invavessassa ja kukaan ei ole vielä lähettänyt mulle niitä blogipäiväpeittoja, joilla saadaan Turtlesit piiloon ja katu-uskottavia kuvia nettiin. Muutenkin olisi voinut vähän stailata, mutta halusin nyt napsia teille nämä todisteet että yksikään lapsi ei enää nuku lattialla vaan niillä on omat sängyt. Päällekkäin - niistä saa myös kaksi erillistä sänkyä jos tarvitaan kompromissi joskus. Parasta on, että Pampula on nukkunut nyt uudessa pedissään joka yö eikä tullut potkimaan mua päähän, kukaan ei ole vielä murtanut yhtään luuta ja isoveli on selvinnyt turvallisesti öisistä vessareissuista. Eikä kokoaminen aiheuttanut avioeroakaan.


14 kommenttia:

 1. No hittolainen. Mullahan on sellainen valuvika että tykkään koota huonekaluja. Oon melko monta kerrossänkyä koonnut joten oisi tuo teidänkin mennyt :P Oon jo ilmeisesti unohtanut sen kokoamisen kauheuden vaikka vasta sitä tuli muuttaessa muutama päivä puuhattua. Ensi viikolla ollaan onneksi ilmeisesti menossa hakemaan loput puuttuvat huonekalut niin eiköhän tuo taas palaile mieliin. Meillä ei oo koskaan ollut ero lähellä, päinvastoin meillä on ollut melkeimpä hauskaa kootessa. Ainakin niin kauan kun mulla on ohjat käsissä ja kukaan ei väitä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä saan kicksejä jos kokoan Ikean huonekaluja. Yksin. Tai korkeintaan pikkuinsinöörien avustuksella. (Omppuun teki tosi ison vaikutuksen kun kokosin pari tuolia, viikkoja sen jälkeen hehkutti kuinka "sinusta voi äiti tulla mitä vain! Vaikka työmies! Kokosit ne tuolitkin niin hienosti!"). Mutta eih, ei kyllä minään pariskunta-aikana.
   Mutta ottakaa nyt ilo irti kokoilusta.

   Poista
 2. Haha, ihan parasta kun tuo teidän nuorimmainen on laitettu jemmaan yläsänkyyn :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika kätevä kun ei ole ns. jaloissa. Kunnes lähtee oikeesti liikkeelle.

   Poista
 3. Se on hyvän huonekalun merkki, että se ei aiheuta avioeroa. Rauhallisia unia uuteen sänkyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä ne voi Ikeassa sertifioida niin ainakin osan huonekaluista! :D Ja kiitos - unet ovat olleet hieman rauhallisempia, ainakin näin äidin näkökulmasta.

   Poista
 4. Nipalla on kyllä lievästi kauhistunut ilme :D
  Niissä fb:n kuvissa raasu on sitten ihan aidosti kauhuissaan. "Päästäkää minut täältä!"
  No worries Nipa, alle vuoden päästä yläsänky on sun mielestä maailman hauskin mesta!

  Meillä olisi sama projekti edessä varmaan keväällä.
  Tosin sänky löytyy anoppilan vintiltä, eli luvassa on joko ison mötikän raahaamista taikka epätoivoista kadonneiden osasten metsästämistä (ja lopulta reissu sänkykauppaan), luulen ma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ikuinen optimisti! Onneks ei taida teilläkään olla pitkä matka Ikeaan ;).
   Mä olin aluksi kauhuissani kun mies halusi oman vanhan sänkynsä Ompulle, mutta se onkin tosi hieno. Nyt se odottaa joko Nipan muuttoa kerrossänkyyn, tai siihen. Riippuu vähän mikä on Ompun itsenäistymisen aste parin vuoden päästä...

   Poista
 5. Mulla on sama sänky poikienhuoneessa. totuus on kuitenkin se, että nukkuvat siellä noin kerran viikossa. Muina öinä mun sängyssä ja toinen patjalla lattialla mun sängyn vieressä... Ou jee... Mutta ehkä vielä rippikouluiässä koisivat kokonaan siellä kerrossängyssä. Tosin epäilen, että siinä vaiheessa äiti on karkotettu olohuoneen nurkkaan ja mun huone valloitettu toisen pojan omaksi huoneeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä vauva tietty on ihan kylkimyyryssä ja joka toinen yö Pampula kömpii viereen ja Omppu ainakin kerra viikossa… Mies yleensä luovuttaa ja lähtee aamuyöksi patjalle, kun mä en vaan pysty potkimaan poikasia pois pesästä. Ei tätä ikuisesti kestä - onhan noi ihania unikavereita, kunhan eivät vaan potkisi niin pirusti...

   Poista
 6. Erityisesti toi vika kuva on huippu. Tahtoo samaan aikaan tikkaita ylös! :) Tosi tutun tuntuinen fiilis välittyy siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikamoinen Gladiaattorit-meno kun tönivät toisiaan alas noilta tikkailta. No, nyt on Pampulalla musta silmä, sopivasti huomiseen tarhakuvaukseen!

   Poista
 7. meillä on toi mitä teille suositeltiin, muttei noita laatikoita. maksettiin 40e siitä, koska oli ruma puun värinen ja tahrittu, joskus kesällä haettiin se.
  ajatushan oli että "äkkiä sen hioo ja vähän maalaa, silti tulee halvemmaksi kun se 500e" no ei oo maalattu ei :D

  VastaaPoista
 8. ja nopeana jatkan, 3½v on nukkunut siellä noin kerran viikossa osan yöstä, lopun ajan pelkää että isosisko tippuu sen päälle yöllä. ahdistaa jo vähän ahtautta, kun 8v ajan meidän sängyssä on aina ollut ylimääräisiä jalkoja.

  VastaaPoista

i Digame !