25.12.2014

EL CLÁSICO

Tiedättekö mikä on El Clássico?
"No Espanjan kahden suurimman jalkapalloseuran, FC Barcelonan sekä Real Madridin kohtaaminen samalla kentällä!", saattaisi sanoa suuri jalkapallon ystävä, tai sellaisen kanssa parisuhteessa oleva (onnea vaan sille).
Tai sitten se on meidän perheen hartaudella vaalittu jouluperinne, johon kuuluu ankara sairastelu.

Olen itse aloittanut tämän perinteen jo 80-luvulla, terveisiä vaan Iisalmen terveysasemalle, missä piipahdettiin jokajouluisella mummollamatkalla. Omat lapseni - joiden juuri kehuin olleen jo pari kuukautta terveitä - ovat jatkaneet tunnollisesti tätä tapaa, esimerkiksi vuonna 2011 vietimme joulunpyhistä alkaen kolme yötä Lastenklinikalla osastolla Ompun kanssa.

Omppu ehti sairastaa tämän joulun kurkunpäätulehduksen aika hyvin alta pois jo ennen aattoa, mutta eilen illalla jysähti Pampulalle korkea kuume ja yöllä alkoi hyljehaukunta. Yöllä riitti pelkkä pakkasessa seisoskelu, mutta aamulla mies ja laps lähtivät Lastenklinikalle viemään jokajouluisen tervehdyksen spiran muodossa. Nyt sitten odotellaan riittääkö täksi yöksi pelkkä Panadol vai onko vielä toisen visiitin tarve. Ai niin, ja putosihan se puusta ja onnistui kolhimaan kallonsakin.

Valitettavasti myös perheen pienin sairastaa. Kaksi ensimmäistä hammasta puskivat juuri läpi, ja sen kunniaksi vauva sai eilen maistaa mikrogramman avokadoa. Ensin luulimme, että kiukku, puklailu ja vatsanväänteet johtuivat tästä, mutta ehei. Perheen pienimmällä ja kahdella isoimmalla on vatsatauti. Isot selviävät, en mene tarkempiin yksityiskohtiin mutta tämä on paljon miellyttävämpi versio kuin kaksi kuukautta sitten, mutta pienin on lämpöinen, itkuinen ja nälkäinen oksennettuaan joka millin ulos. Olen joutunut antamaan lantrattua mehua kohta viisikuiselle, koska mikään muu ei pysy sisällä. Argh.

Ja kun joskus sanotaan, että en vaihtaisi päivääkään pois elämästäni, niin tässä olisi kyllä aika vahva ehdokas vaihdokkaaksi.

Tervettä joulua teille muille!


6 kommenttia:

 1. Voi ei voi ei voi ei :( lapsen sairastaminen on kauheaa, ja kauheus on kääntäen verrannollista lapsen ikään. Ja ainakin mulla toisen lapsen lapsen sairastaminen on tunnetasolla ihan yhtä huolestuttavaa kuin ekan.. Paljon tsemppiä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, onneksi tuolla beibillä on sen verran massaa ettei mitään käsiin nääntymistä tarvinnut pelata, eikä kuivumisen merkkejä ollut kauheasti ilmassa, mutta ei se kivaa ollut. Kurkunpäätulehduksien suhteen ollaan jo valitettavan pro, eikä ne enää juuri pelota - kurjaa kuitenkin kokonaisuudessaan.
   Teilläkin toivottavasti jo terveempi meno!

   Poista
 2. Jotenkin tää meidän joulunvieton El Classico (unohdetaan kamera aina ekaan joulunviettopaikkaan ja missataan sitten kaikki pukkikuvat) tuntuu aika kevyeltä kauralta. Toivottavasti ootte jo terveinä!

  Ja tavallaan oon kyllä kade vatsataudista, oon taas onnistunut kyllä vetämään sellaisen painonnousun tässä joulunaikaan, että riittää ensi vuodessa taas puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi El Clasico harmittaa ehkä pidempään! Ei pukkitodisteita lapsille! Onneksi on sentään kännykkäkamerat?
   Multa lähti jouluna kilo - miehen Lidlistä ostaman vaa'an mukaan 20…

   Poista
 3. Voihan kurjuus. Toivottavasti pienikin tervehtyy pian ja keskimmäinen välttyy enemmiltä lääkäritreffeiltä! Voisitte kyllä kehitellä vähän rennomman jouluperinteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä tuli kyllä perheaikaa taas koko vuoden edestä :D.
   Nyt alkaa koko porukka olla parempana, pari päivää vielä karanteenia varmaan… Kiitos sympatiosta.

   Poista

i Digame !