27.12.2014

JOULU 2014


Joulu oli ja huraa, se on ohi. Yhtä nopeasti meni kuin tulikin, kaikki jäi taas vähän puolitiehen. Oli silti hyvä joulu, vähän terveempi olisi voinut olla. Maanantaina kaaduin kunnolla - varokaa, siellä on liukasta - ja olin pari päivää ihan sekaisin, taisi tulla aivotärähdys ja häntäluun murtuma. En oikeasti liioittele yhtään. Jouluostoksia hoidettiin vielä aattoaamuna, jolloin iski masennus kun Itis oli täynnä yksinäisiä ihmisiä kuluttamassa viimeisiä tunteja muiden keskellä, samalla kun me viimeiset haalittiin ruokia ja lahjoja kasaan.


Vaalittaviin perinteisiin kuuluu Lumiukko, joulurauhan julistus ja samalla shampanjalla skoolaus. Lounaaksi tehtiin pizzaa, koska perinne on syödä lempiruokia, ei jouluruokia. Ensimmäistä kertaa kattaukseen kuului glögiä ja joululimppua, kun mun äitini lisäksi myös appivanhemmat tulivat nauttimaan osansa lasten joulutunnelmista. Omppu aloitti "kun Joulupukki tulee"-jännittämisen jo marraskuussa, mutta onneksi ei osannut aattona pettyä kun partasuu ei tullutkaan vaan pihi isä törmäsi tonttuihin pihalla ja toimitti lahjat.


Perheaikaa on tullut vietettyä koko vuoden edestä, kun pihisevien poikien ja huuto-oksentavan vauvan kanssa ei ole voitu poistua kotoa. Uusi Stiga käytiin testaamassa kotipihalla. Onneksi tuli lahjoja, juuri sopivasti, enemmän laatua kuin määrää, joten olen voinut surrautella lahjablenderillä smoothieita samalla kun lapsoset rakentavat melkein sopuisasti lahjalegoilla. Vauva sai ensimmäisen joululahjansa sekä ensimmäisen maidon ulkopuolisen makukokemuksensa, ikeniin ja kahteen uunituoreeseen hampaaseen hierottua avokadoa.Olemme katsoneet elokuvia. Omppu tahtoo aloittaa tupakanpolton, koska Pinokkio. Nyhtöpossun, meksikolaisen, loimulohen, savusiian, pizzan sekä aivan liian vähäisen suklaansyönnin jälkeen olemme palanneet arkeen, eli makaronilaatikkoon. Pääsin myös viikon tauon jälkeen jumppaamaan, tulin hyvin onnelliseksi. Välipäivinä jatketaan paranteluprosessia sekä siivotaan kellari. Vauvan tarvikkeita lähtee myyntiin, vaikka tekisi mieli sitoa itseni kiinni niihin.


En ehtinyt, jaksanut enkä muistanut kauheasti kuvata, blogista jää nyt jouluidyllit väliin. Mutta viimeinen kuva, se ei ole mustavalkoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

i Digame !