9.12.2014

NOTE TO SELF


Älä lue Oulun vauvasurmista. Älä oikeastaan lue mistään kauheuksista, mitä vanhemmat tekevät omille lapsilleen. Äläkä lue niistä kauheuksista, mitä maailma voi tehdä omille lapsille. Oikeastaan peruuta koko Hesarin verkkotilaus.

20 kommenttia:

 1. Jep. Mäkin erehdyin lukemaan Oulun tapauksen yksityiskohtia kello neljä yöllä, kun kuumeinen ja yskäinen kuusikuinen nukkui säpsähdellen sylissä. ERROR.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Vaikka tiesi, ettei viiden vauvan kuolema voi olla millään tasolla mukava asia, niin kyllä tää oli pahempi kuin pystyin kuvittelemaan. Valitettavasti. Nyt menen johonkin hypnoosiin että unohtaisin.

   Poista
 2. Mä valitin miehelle just toissapäivänä samaa, että pitää peruttaa Hesari kun itken ja ahdistun lähes jokaiselle jutulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähissä on ne mieltäylentävät, piristävät artikkelit näinä päivinä. Onneksi on kissavideot jne.

   Poista
 3. Näinpä. Eilisen uutisoinnin jälkeen tuli myös akuutti tarve kääriä lapsi ledköynökseen ja pitää se seuraavat 20 vuotta käsivarren mitan päästä itsestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä suunnittelen vuorille muuttamista ja lasten kotikouluttamista, ja kaikkea mahdollista eristäytymistä (ja toivon, etten itse sitten sekoa).

   Poista
 4. Allekirjoitan joka sanan. Lööpit jätän jo lukematta vaikka eihän näiltä välttyäkään voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa onnistun välttelemään lööppejä hyvin, mutta itselleni en voi mitään: Olen dorka ja utelias, ja klikkaan auki jutut, joita ei pitäisi...

   Poista
 5. Point taken. Ei pysty lukemaan detskuja ollenkaan, jää asiat pyörimään palaksi kurkkuun vaikka miten pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, turhan paljon sitä jää junnaamaan niihin "Miksi? Miten kukaan voi?"-rataan kun noista kauheuksista lukee. Ei pitäis.

   Poista
 6. Mä olen lopettanut Hesarin (oikeastaan uutisten all in all) lukemisen jo raskausaikana, kun en vaan kyennyt. Ei tarvittu ees mitään perhetragedioita, että olin ahdistuksen kourissa seuraavat päivät. Tavallaan tuntuu tosi barbaarilta luottaa uutisasioissa siihen, että kyllä joku Facebookissa linkkaa / mies kertoo, jos jotain merkittävää tapahtuu, mutta en halua myöskään elää päivästä toiseen kauheassa uutisahdistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ihan viisasta, oman mielenrauhan ja -terveyden takia. Mä oon ihan kauheassa informaatiokoukussa, että aiheutan itselleni monenlaista ahdistusta ja mielipahaa kun en jätä lukematta asioita (joskus ihan tututkin ihmiset ja niiden facebook-päivitykset riittää). Mun mies tosin on sellainen jurottaja, että jos jättäisin tiedottamisen sen vastuulle, en kuulisi vaikka Marsista löytyisi elämää...

   Poista
 7. Ai kamala, ahistaa jo valmiiks. Ei kyllä pitäis mennä lukemaan yksityiskohtia, kyllä on itketty jo monet kerrat näitä viime aikojen lähelle sattuneita Savon perhetragedioitakin. Niin tämä tapaus sitten taas.. Hui. mutta ketä tässä huijaa, sinnehän sitä klikkailee ihtesä itkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tietty hyvä että se oma itsehillintä pettää tässä eikä lasten kanssa, mutta kuitenkin. Itselleen ei oikein mitään voi, mullakin uteliaisuus -jopa näin morbidissa asiassa- on valitettavasti se määräävä luonteenpiirre.

   Poista
 8. Ilman tätä postausta, en olis alkanut googlaileen aiheesta.. tosin oonkin miettinyt tuota paljon - se tuli fyysistikin niin lähelle (no sama paikkakunta) että väkisin mietti, olenko nähnyt äidin jossain, ollaanko odotettu yhtä aikaa, jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voin uskoa että kun lähellä tapahtuu, tuntuu pahemmalta. Yksi noista viime vuosien perhesurmasta osui täällä aika lähelle, ja tuntui vielä, jos mahdollista, normaaliakin kamalammalta. Voi kun voisi jotenkin suojella noita lapsia, muitakin kuin omiaan. Ja edes omiaan.

   Poista
 9. Venäjä, ilmastonmuutos, kaikki pahuus maailmassa...Välillä mietin että ois pitäny jättää lapset tekemättä tähän maailmaan...Huoli on niin suuri välillä tulevaisuudesta, että ahdistus on melkein sietämätöntä. Mutta ei kai se auta kuin elää päivää kerralllaan, kun ei nuille asioille itse oikeen voi edes mitään. Voittaispa lotossa niin vois muuttaa jonnekin...Sveitsiin? Mikähän ois semmonen optimaalinen maa, jossa ei olis sodan uhkaa ja missä ois vaan hyviä ihmisiä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän Sveitsi pyörii noissa ulkomaapuheissa välillä miehen työnkuvan takia :D. Kelpais! Muuten täytyy toteuttaa tätä strutsitaktiikkaa Suomessa. Alanvalinta itsellä on vähän väärä, kun siihen kuuluu politiikan ja kansainvälisten tapahtumien seuranta, pitäisi ehkä alkaa joksikin raketti-insinööriksi niin voisi hyvällä syyllä leikkiä tietämätöntä. Ahdistus, päivän sana täälläkin (ja just toi, että millaiseen paikkaan mä noi ihanat lapset väkisin toin…).

   Poista
  2. Tekis kyllä hyvää olla varmaan välillä vaan media pimennossa, mutta joku kumma laittaa aina illallaki viimisenä ennen nukkumaanmenoa tsekkaamaan kännykästä iltasanomien lööpit, että mitkä on viimeisimmät käänteet maailmanpolitiikassa ...Pitää varmaan alkaa vaan iltasin katella niitä koira-kissa-lapsi videoita ni sais ehkä nukuttuakin!

   Poista
  3. Mä alan postata tänne kohta jonkun jokailtaisen pingviinivideon. Paitsi nekin kuolee sukupuuttoon ja taas itkettää.

   Poista

i Digame !