8.1.2015

HYVÄSTI, HARMAA

Näinä synkkinä aikoina, kun koululaisia ja sarjakuvapiirtäjiä ammutaan, ei jaksaisi yhtään enempää harmautta kuin on pakko (vaatteita ei lasketa). Tässä vaiheessa postausta siirryn pinnalliselle puolella ja alan puhua taas tukastani: Sen on pakko muuttua. Vaikka olen epätoivoisesti yrittänyt kasvattaa sitä omaa väriäni, niin huomenna upotan koko pääni vetyperoksidiin.


Ystävän ottamat kuvat paljastivat totuuden luonnonvalossa - yleensä peilattua tulee vain nopeasti vessakäynneillä, enkä oikein ole tiedostanut tukkani todellista tilaa. Se on aika harmaa. Kesällä ehkä aurinkoraidoitettu, vivahteikas ja whatnot, mutta nyt nopeasti rasvoittuva ja maaliskuisen hiekkapolun värinen liuhu. Tähän päälle pahin karvanlähtökausi, kiitos vaan imetyksen, kun tukkaa jää tukoittain käsiin joka suihkukäynnillä.


Tiedän ettei vaaleampi väri kavenna postia tai mystisesti taio silmäpusseja pois. Hyvä alku olisi, jos jaksaisi vähän meikata ja panostaa kampaukseen ponnaria enemmän. Mutta luulen, että nyt on aika luovuttaa. Onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, ja voin aloittaa ikuisuusprojektini oman värin osalta uudestaan vaikka heti värjäyksen jälkeen. Jos taas alkaa kaduttamaan.

16 kommenttia:

 1. Hei - nättihän tuo on! Mutta jos tuntuu, että uusi värki virkistää niin go for it! Sitten, kun on oikeasti harmaita, ei värjääminen enää olekaan vapaaehtoista vaihtelua *huokaus* (Luulin aina olevani niin "nuorekas" kunnes viime vuonna hiustenleikkauksen yhteydessä kampaaja totesi, että "eihän täällä vielä niin paljoa harmaita ole" :-o )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä on tällainen mun ainainen illuusio, että uudet housut tai uusi tukanväri muuttaa mun elämäni jotenkin radikaalisti upeammaksi :D.
   Multa löytyi viime vuonna eka ihan oikeasti harmaa hius. Huh, kriisiä pukkaa!

   Poista
 2. Sano mitä sanot, minusta sinä ole KAUNIS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon että kiitos! Hiusvärin osalta en ole ihan samaa mieltä :D.

   Poista
 3. Saako olla tosi rehellinen? Uskon sun kestävän. Lisäksi ihailen sun tekstejä just niiden rehellisyyden takia...

  Eli mun mielestä tuossa kuvassa sun tukan väri ei ole silleen objektiivisesti tai absoluuttisesti kaunis. Siis värinä. Sen sijaan sinä ja sun hiukset on todella kauniit. Ne on niin vilpittömät.

  Toivottavasti en nyt pahoittanut mieltäsi, ei ollut ainakaan tarkoitus. Itse katson päivittäin saman väristä tukkaa kuin sulla peilistä ihmetellen kuinka ruma se väri on (ja kuitenkin tykäten siitä värjäämättömyydestä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mun mielestä tämä oli oikein kivaa rehellisyyttä. Ja siis kyllähän mä itsekin tajuan että tämä on ankea väri - kai evoluutio on niin kuin tarkoittanut että tämä olisi paras mulle, mutta kaipaisin kyllä jotain kirkkautta ja kaikkea. Mutta en osaa päättää mikä se väri sitten olisi. :D

   Poista
 4. Se on paha kun kerran saa jotain hiuksiin liittyvää muutosta mieleensä, niin se ei lähde kuin sillä muutoksella. Mä oon nyt saanut päähäni, että pitäis leikata sellainen pirteä lyhyt polkka. Sitten ei saisi kyllä sitä joka aamun pelastusta 20sekunnin ponnarinutturaa.

  Suosittelen kyllä omaa (harmaata) väriä. Se on niin leppoisaa elämä, kun ei tarvitse halutessaan käydä kampaajalla ollenkaan...tai värjätä kerran kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt ollut kyllä ihan ennätyspitkään hiukset melkein luonnontilassa, nuorena vaihdoin väriä tosi usein ja pituutta ja niitä otsiksia. En ole tainnut eläissäni käydä kampaajalla kuin ehkä 20 kertaa (mikä on aika vähän kai melkein kolmekymppiselle naiselle?), kun mun äiti yleensä joutuu tekemään likaisen työn - mutta onhan se värjääminen oma työnsä. Niinpä en ole vieläkään toteuttanut tätä pakkomiellettäni...

   Poista
 5. No tule näyttämään tulos! Mä kyllä tykkään tosta luonnonväristäkin, musta siinä on just vaikka mitä whatnot - katselen sitä sen ranskalaisimman lapsen päässä, ja mietin, että toivottavasti se itse osaa isompana arvostaa sitä. Jos ei siitä nyt tule ranskalaisittain ihan korpinmustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole tuloksia! Raitapaketti odottaa kylppärissä, kaiken radikaalimman muutoksen kohdalla aloin jänistää :D. Että harmaalla mennään vieläkin.

   Poista
 6. Mäkin ihmettelen että mikä harmaa? Ja toisaalta ymmärrän. Harmaa keli, ois kiva jos pää ois vähän pirteempi. Mä joskus mietin jotain ihanaa ruskeaa väriä tukkaan mutta kai se kesä ja raidat taas kohta tulee :D Ja värittömyys on ihan liian helppoa.

  Ihania kuvia! Pakko myös sanoa että olet oikeasti hirmu näyttävä ja kaunis nainen luonnossa. Hiusväristä viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, täällä punastellaan koko komeudessa.
   Sulla on mun mielestä taas tosi upee sellainen "oljen vaalea" (tai tuhkan tms, mutta sellainen että menis värjätystä, jos sitä voi kohteliaisuutena nyt käyttää).
   Mutta värittömyys on helppoa, siksi vielä hannailen ja vaan uhkailen täällä blogin puolella. :D

   Poista
 7. Älä värjää!! Tuo on just kaunis luonnollinen väri, tykkään :) Itse monien vuosien värjäämisien jälkeen päätin kasvattaa omaa väriä siten, että nykyään laitetaan vaan raitoja. Aivan uskomattoman hyvä ratkasu, oon tykännyt tooosi paljon. Vaikka ennen olinkin aina hyvin vaalea, olen nykyään keskivärinen mutta luonnollinen ja siisti värjätty ja hyvin leikattu tukka. Ja kampaamokäyntejä tarvii enää tätä nykyä tehdä 3-4kk välein :D kampaajakin vielä kehu mun maantienharmaata omaa väriä, joten eipä ole enää paluuta tyviväri -värjäyksiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ylipuhuitte! Ainakaan vielä ei ole tukalle tapahtunut mitään (paitsi lähtenyt taas 1/4 koko pehkosta…) mutta raitapaketti on ostettu, kääk. Mutta muakin alkoi jo vähän laiskottaa kun mietin, että pitäis venkslaa värien kaa… Voi tätä mukavuudenhalua!

   Poista

i Digame !