14.1.2015

TARINOIDEN PUISTOMe ollaan aina vähän viime tingassa näiden menojen suhteen, mutta vielä on kaksi viikkoa aikaa viedä lapset keskelle kirjallisuutta! Virkagalleriassa Kauppatorin kupeessa on kuun loppuun asti auki Tarinoiden Puisto-näyttely, josta lapsille löytyy katsottavaksi paitsi kirjoja, myös kirjojen kuvitusta ja gallerian muita näyttelyitä. Puhumattakaan peitoista tehdystä Möröstä, hattivattiluolasta sekä vaihtuvista työpajoista.
Me osuttiin paikalle rauhalliseen iltapäiväaikaan - onneksi, koska hunnilauma kyllä ns. otti tilan haltuun. Ensireaktio oli, että "tätä en ainakaan suosittele blogissa", koska ekalla silmäyksellä tila vaikutti kolkolta eikä kovin houkuttelevalta. Sinällään arvio oli oikeudenmukainen, ettei avara aula varsinaisesti kutsu hengailemaan, mutta onneksi lapsia ei tällaiset seikat häiritse, päinvastoin, oli vain enemmän kiinnostavia portaita ja portaikkojen alusia piiloleikeille, kun varta vasten lapsivieraille rakennetut kolot eivät enää riittäneet.Paikalla ramppaa myös kaupungin virkamiehiä sekä eläkeläisiä surffaamassa netissä, mutta sopu sijaa antaa: Lasten ilonkiljahduksiin ja hengenvaaralliseen kilpajuoksuun suhtauduttiin varsin lungisti. Bonusta muuten myös varmasti kaupungin hienoimmasta vessasta! Harmitti, etten ottanut sinne kameraa mukaan (vaan uskalsin jättää keskelle näyttelyä, koska paikka on aika hyvin piilotettu ja sinne ei varmasti varkaat ihan vaan eksy). Paikan päällä on myös havainnekartta Helsingistä sekä Juhlaa ja arkea Kauppatorin laidalla-näyttely, jonka nukkehahmot ehkä tunnistatte…

Siellä siis riitti ihmeteltävää. Ja tekemistä. Me osuttiin paikalle erään työpajan (ja niitä on monia ja ihanan mielenkiintoisia, ja hienoja vierailijoita!) päätteeksi ja pojat ehtivät askarrella kortit kiiltokuvia liimaillen. Paikan päällä sai myös piirtää seinään, mikä teki vaikutuksen nuorisoon. Lastenkirjojen kuvitukseen ei ehditty tutustua kovin tarkasti, kun lapset suhailivat eri tilojen ja alueiden välillä. Vähän paremmalla keskittymiskyvyllä varustettu lapsi innostuu varmasti ihailemaan niitäkin.
Voin siis melkein kolmetuntisen visiitin päätteeksi sanoa, että suosittelen. Remonttien ja portaiden takia ei mikään esteettömyysunelma, paikan päällä ei ole kahvilaa missä lahjoa lapsia pillimehulla ja pullalla. Paikan päällä mitä mukavinta henkilökuntaa, jota tekisi mieli halata kun ovat niin sympaattisia, sekä sitten muita kaupunkilaisia siedättymässä älämölölle. Lapsille hattivattiluola, joka luultavasti normaalilla itsesuojeluvaistolla varustettua muksua ensin järkyttää, mutta myöhemmin sieltä ei saa niitä ulos kuin jalasta kiskomalla.

Jos yksi rakkaussuhde ei haalistu, niin tämä romanssini Helsingin kanssa. Kaikista kurjista puolistaan huolimatta kotikaupunki hellii lapsiperheitä ihan älyttömän upealla kulttuuritarjonnalla, tämäkin taas niitä elämän ilmaisia iloja ydinkeskustassa. Kelatkaa! Ja menkää äkkiä käymään! Nimittäin taidan sittenkin suositella…
4 kommenttia:

 1. Meillä käytiin kunnon neuvottelut, että saatiin nelivuotiaamme tuolta lopulta pois. Ja minut piti (lähes) kiskoa jalasta ulos hattivattiluolasta. ;) Ensi sunnuntaina tuolla on ilmeisesti jotain Ursan tarjoamaa avaruusohjelmaa lapsille. Kenties suorastaan pakko mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se Ursan juttu vaikutti tosi mielenkiintoiselta - aion kuitenkin mennä vesijuoksemaan ja lapsi jää ilman tätä elämystä. Mä en uskaltanut mennä hattivattiluolaan (mulla on vähän ongelmia tekstiilien kanssa, jos ne ovat jotenkin kosketuksissa tarhalapsiin… don't ask). Ompulle kyllä lupasin vielä käynnin ennen sulkeutumista.

   Poista
 2. Pahus, toi näyttää kivalta. Ihan pelkästään näiden lastenkulttuurijuttujen takia joskus pienesti harmittaa ettei asuta Helsingissä. (Muuten ei kyllä yhtään! =D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - meillä on muutto edessä syksyllä "johonkin", ja jännittää jo valmiiksi miten me selvitään kun ei ole loputtomasti ilmaisia aktiviteetteja tarjolla. Toisaalta, ei me näissä oikeasti käydä kuin pari kertaa kuukaudessa, että senkin voinee korvata vaikka metsäretkillä. Mutta onhan tämä eräänlaista hemmottelua.

   Poista

i Digame !