19.2.2015

FILOSOFIAA AAMUNKOITTOON!

Meidän viiden kerran filosofiakahvilakokeilu on ohi - paikalle päästiin näin flunssakaudella ennätykselliset 4/5 kertaa, ja joka kerta lapsi oli innoissaan, tyytyväinen ja inspiroitunut pohtimaan. Eli juuri sitä, mitä toivottiinkin tapahtuvan: Tunnin tehokas ajatustreeni!

4,5-vuotiaan suosikkitouhuamista oli Emilian toiminnallinen filosofia, missä muovailtiin vastakohtia, kerättiin valokuvista ja esineistä onnellisuuden avaimia ja eri aistein arvailtiin esineiden ja ruokien todellista olemusta. Kuten ehkä muistatte, ei askartelu ole ihan ykkösenä mun ajanvietelistalla, mutta tämä antoi vähän uudenlaisia virikkeitä: Ehkä voidaan kotonakin yhdistää askartelu johonkin syvällisempään keskusteluun.

Ensi kuussa aion kokeilla onneani puhumattoman Pampulan kanssa, sillä Pikkupöllöt-ryhmässä kuulemma minuutta ja elämän muita ihmeellisiä mysteerejä käsitellään taaperolle sopivalla tavalla touhun ja leikin kautta. Ehkä siellä se Pampulakin filosofinen puoli pääsisi esiin! Nimittäin kerran kuussa lauantaisin on mahdollisuus päästä kokeilemaan filosofointia kertaluontoisesti, ja maaliskuussa on juuri tämän nuoremman kohderyhmän vuoro!

Hieman isompien ajattelijoiden vanhemmille tiedoksi, että kerran kuukaudessa kokoontuvien filosofiakahviloiden lisäksi nyt aloittaa muutama uusi ryhmä, ensi viikolla peräti kaksi ryhmää Hakaniemessä (missä mekin kävimme), torstaisin. Jos et ole vieläkään vakuuttunut, niin tsekkaa Hesarin juttu lasten filosofiakahviloista, ja mene kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

i Digame !