21.3.2015

Flashback: ASIOITA, JOITA LAPSENI EIVÄT ARVOSTATerveellinen, monipuolinen kotiruoka
On äärimmäisen palkitsevaa ostaa jotain käsittämättömän kallista luomulohta tai kobe-härkää, valmistaa kauden vihanneksia seitsemän tuntia höyryttämältä ettei yksikään mikrogramma hivenaineita katoa kokkausprosessissa ja sitten suolansaantisuosituksia noudattaen maustaa ateria vain tuoreilla yrteillä, kun ainoa reaktio ruokapöydässä on päättäväinen "En syö!".
Veistä käännetään haavassa kun lapsella alkaa kuola valua kuin Pavlovin koiralla sen nähdessä Ikean lihapullia, Saarioisten maksalaatikkoa tai McDonald'sin mainoksen.

Sophie Le Giraffe
Olkoot vaan ensimmäinen lelu Voguessa ja maailman ihmeellisin muovikirahvi, meidän omantiensäkulkijat eivät ole arvostaneet tätä vinkulelua. Koirille se kyllä kelpaisi, ja siksi 20 euron arvoinen muoviotus onkin nyt evakossa kylpyhuoneessa kunnes lapset ehkä kymmenvuotiaina valaistuvat ja tajuavat saman minkä Suri Cruise ja Blue Ivy ovat tienneet ennen kuin napatynkä on irronnut.

Tyylikkäät vaatteet
Osta vaan MiniRodinia ja Makiaa, mutta niin kauan kuin niissä ei ole Salama McQueenin-kuvaa
tai niitä rakkaita ketsuppitahroja niin jälkeläiset eivät niitä pue päälleen. Jotkut isomummilta saadut kolme kokoa liian suuret huumoripaidat tai lähinnä rätiksi kelpaava kakkatahrainen body ovat in, jos kaksivuotiaalta kysytään. Ja vaikkei kysyttäisi.

Hyvät tv-ohjelmat
Makuasioista ei muka voi kiistellä, mutta jossain on menty pieleen kun lapset tahtovat katsoa vain Seikkailija-Doraa, Mansikka-Marjaa ja pääsiäismunienavausvideoita YouTubesta.

Ylihintaiset elämykset
Disney on Ice on hyvä esimerkki tästä; jollei materiaa arvostava esikoinen saa muistoksi jotain muovihärpäkettä, lapsi ei muista koko tapahtumaa enää seuraavana päivänä. Voit maksaa itsesi kipeäksi teatterista, elokuvalipuista, taidetunneista tai lastenkonserteista, mutta lapsen mielestä jännittävintä on bussimatka, popcornit, se akvaario odotusaulassa tai se kuinka pikkuveli karkasi lavalle kesken näytelmän. Toisaalta, säästyypähän ne rahat.

Rauhaa, hiljaisuutta, siisteyttä ja hyviä yöunia. 


Julkaistu Periaatteen Naisen puolella 7.2.2014.

5 kommenttia:

 1. Ei juma! En muista koska mä nauroin viimeksi näin paljon. (Varmaan hyvä lisä tähän hysteeriseen hiljaiseen hihityskohtaukseen on nää liian kauan jatkuneet liian lyhyet unet.) Siis niin naulankantaan. Kuin meidän pojista. Onneksi suurimmaksi osaksi suostuvat käyttämään kivoja vaatteita, kun ne myydään "palomiehen paitoina" tms. Ja toistaiseksi McQueenejä

  VastaaPoista
 2. Siis McQueenejä on eksynyt kaappiin vain kalsongeissa! Mut joo, niin parasta luettavaa taas!

  - Laura (sen yhden Martti Alasen mutsi) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyet yöunet yleensä vaikuttaa siihen, että arvostaa mun juttuja kovin korkealle :D.
   Mäkin markkinoin paljon vaatteita "Merirosvo Jake"-paita (kaikki raidallinen) tai "Ryhmä Hau"-housut (mikä tahansa). Mutta McQueen-invaasio jatkuu.

   Poista

i Digame !