18.4.2015

MUN VESIPEDOT


Oman lapsuuteni aika intensiivinen uintiharrastus ei onnistunut traumatisoimaan mua niin pahasti, ettenkö vielä viihtyisi vedessä ja haluaisi myös, että lapset tottuvat tähän elementtiin. Kerroin jo aiemmin, että me käydään erittäin paljon uimassa, ja nyt tämän kevättalven pojat ovat päässeet harrastamaan uintia ihan ohjatusti: Nipsu Folkhälsanin vauvauinnissa ja Omppu Urheiluhallien uimakoulussa, jossa ensin käytiin aikuisen kanssa ja nyt isona poikana jo ihan yksin. Ensi kuussa palataan altaaseen koko perheen voimin kun saatiin puolen vuoden jonotuksen jälkeen paikka perheuintiin, sen lisäksi Ompun uimakouluilut jatkuvat kesällä luonnonvesissä Kivinokassa.


Mä en ole rehellisesti sanoen jaksanut harrastaa lasten kanssa muskareita tai mitään muuta sellaista, mikä vaatisi lapselta paljon paikallaan oloa - kokeiltu on, se ei selvästi ole meidän riiviöiden juttu. Olen sen verran laiska, että vaikka matkoineen ja pukemisineen uiminen on tietyllä tapaa työlästä, etenkin kun ei ole autoa, viihdyn itse altaassa lilluen. Puhumattakaan siitä, että uimataito on aika tärkeä juttu muutenkin, kun miehen suvulla on mökki saaressa ja mä haaveilen asumisesta jossain hyvien surffausolosuhteiden lähellä (en tietenkään osaa surffata, mutta se on sen ajan murhe). Ja koska olen niin pahasti kännykkäkoukussa, altaaseen en voi sentään puhelinta ottaa mukaan, joten ainakin tulee keskityttyä täysillä. Myös tietenkin siksi, että etenkin Pampula kuvittelee olevansa jokin sukellusmestari ja yrittää parhaansa mukaan hukuttautua kaiken aikaa.


Ihan halvimpia harrastuksia nämä eivät ole, etenkin vauvauinti vähän normaalia lämpimämmässä altaassa maksaa. Ompun uimakoulut ovat olleet hinta-laatu-suhteeltaan loistavia, ja nyt kun poika jää seitsemän muun 5-7-vuotiaan kanssa masokistin uimaopettajan vastuulle voin itse mennä puoleksi tunniksi vaikka vesijuoksemaan tai saunomaan. Jos muuten erilaiset vesilajit kiinnostaa niin ensi lauantaina on Märskyssä taas Aqua Cocktail, minne menisin itsekin jollemme olisi juuri silloin syömässä synttärikakkua. Jos jollain on kokemuksia - hyviä tai huonoja - muistakin vauvauittajista kuin Folkhälsanista niin tasapuolisuuden nimissä niitä on suotavaa jakaa täällä. Suosittelen kaikille näitä lajeja, jää hyviä muistoja ja hyvällä tuurilla myös tällaisia Nirvana-henkisiä valokuvia!


6 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kuvia - mahtavaa että jaksatte käydä vauvauinnissa! Me yritettiin käydä siellä esikoisen kanssa mutta tyttö parkui kuin hyeena jo heti suihkussa. Ei ollut kovin palkitsevaa. Nykyään hän onkin sitten tosi hyvä uimari, parempi kuin vanhempansa. Pojan kanssa iski laiskuus eikä edes aloitettu vauvauintia... Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä kaikki tykänneet alusta asti, tosin ovat läträäjiä luonteeltaan ja jo vatsassa joutuneet tottumaan uimahalliin. Tosin ero on ollut huomattava, kun O oli pari päivää vajaa 3 kk aloittaessaan kun taas jälkimmäiset lähemmäs puolivuotiaita; isompana on ollut helpompi aloittaa. Mukavaa tiistaita! :)

   Poista
 2. Valloittava Aurinkokuningas.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Mulle nää uintikuvat on ehkä oleellisin osa tätä uintikokemusta :D. Kaikista on samanlainen sukelluskuva, samassa uimapuvussa!

   Poista

i Digame !