4.4.2015

OLETKO KYLLÄSTYNYT VANHAAN PUUTARHALETKUUSI?Tänä aamuna vanha kunnon OstosTV - tai millä nimellä se nyt 2010-luvulla kulkeekaan - kiteytti hyvin First World Problem-pilkkanimen merkityksen. Uudenlaista, venyvää puutarhaletkua mainostettiin painottamalla kuinka raskasta on kantaa tavallista puutarhaletkua pitkin puutarhaa. Rumakin se on. Joku Meksikosta rajan takaa takakontissa kulkeutunut José kertoi raskaasta työstään puutarhurina (idyllisen uima-altaan vieressä) ja kuinka Xhose tekee hänen elämästään huomattavasti helpomman. Tietenkin kymmenen minuutin mainosajan käyttäminen puutarhaletkun markkinoimiseen on taitolaji, mutta nyt kyllä onnistuttiin kuulostamaan aika makaabereilta. Eipä tässä kannata surkutella sitä että aika harvalla on varaa niin isoon puutarhaan, että sen kasteleminen vaatii epäinhimillisiä ponnisteluja (ja sitten jos on, niin varmaan on rahaa palkata joku venepakolainen siihen hommaan) ja että kohta se kasteluvesikin loppuu.

Tällaisia asioita tulee mieleen, kun kahden yövuoron jälkeen herää ensimmäiseksi katsomaan kuinka länsimaisen ihmisen kulutuspakkomiellettä lietsotaan heti aamusta. Eli tämäkin pääsiäinen on toistaiseksi mennyt duunissa. Ennätyksellisesti vain yksi juhlakansalainen on erehtynyt toivottamaan munarikasta pääsiäistä. Mikä pettymys! Tänään käytiin kahden isoimman kanssa Gymillä temppuilemassa ja nyt yritetään motivoida keksimmäinen polkemaan, koska tyypin käsitys pyöräilystä ei ole kovin realistinen: Hän istuu tyynesti satulallaan ja odottaa, että fillari kulkisi eteenpäin itsekseen. Noh, ehkä se läpimurto tapahtuu kesään mennessä. Olen myös potenut blogillista alemmuuskompleksia, kun en ole saanut aikaiseksi mitään suklaamunanmetsästyksiä, höyhenaskarteluja tai lammaspaisteja. Rairuohot kyllä istutettiin, ja voin kertoa että empiirinen kokeilu osoitti, että muovailuvaha on tosi huono lannoite.

Oikeasti tulin vain muistuttamaan, että Lapsimessut-arvonta päättyy huomenna! Nyt on aika korkeat todennäköisyydet voittaa, että osallistukaa muutkin prosenttien pienentämiseen! Ja sitä oikein munarikasta pääsiäistä!

4 kommenttia:

 1. Meillä polkutraktori innosti opettelemaan polkemisen, siihen saakka meininki oli aika samankaltainen P:n kanssa.
  Katsotaan miten tän toisen kanssa saadaan homma aikanaan sujumaan, Enska kun saa aloittaa pyöräilyuransa lahja-potkupyörän kanssa. Siinä ainakin on maailman hitain; käsittämätöntä miten 250 metriin voi saada puoli tuntia kulumaan. Ja ei kiristänyt äidin hermoja, ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, P hyvin hämmentyneenä ihmettelee kun pyörä ei polje itseään. Näin käy, kun isoveli on aina työntänyt.
   Ompun kohdalla ongelma on päinvastainen; menee niin lujaa että mutsia hirvittää.
   Hyviä hermoja sinne! :)

   Poista
 2. Meillä Pienempikin kaikessa 6vee älyssään tajuaa Ostos tv:n komediallisuuden ja katsoo sitä naureskellen kuin se olisi paremminkin Hauskat kotivideot tjn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on koominen, teillä kasvaa kriittinen ja tarkka 6vee! :) Ja kohta teiltä löytyy H20-höyrymopit ja muut :D.

   Poista

i Digame !