5.5.2015

Flashback: TARJOLLA TÄNÄÄN


Ajattelin perjantain kunniaksi arpoa jotain.
En oikein keksinyt mitä, kunnes kävin saunalla, jonka lattia oli täynnä kakkakikkareita ja eilistä ruokaa, oksennettuna (ja todennäköisesti vielä uudestaan syötynä ja sitten vielä kertaalleen oksennettuna).

Ja siitä se ajatus sitten lähti:
Arvotaan 5-vuotias pitkäkarvainen kääpiömäyräkoirauros. Tai se oli kääpiö syntyessään, mutta on syönyt itsensä komeasti seuraavaan kokoluokkaan. Aivot jäivät kääpiökokoon.


Eläin osaa istua käskystä. Muita temppuja se ei sitten osaakaan. Se on tottunut vaunulenkkeilijä, joten se osaa myös kulkea kohtuullisen kauniisti remmissä. Ainakin niin kauan kuin vastaan ei tule tyttökoiria, herkullisia kaninpapanoita tai aromaattisia pissalätäköitä missä kieriä. Koira ei vaadi omistajaltaan urheilusuorituksia vaan jää mielellään sadepäivinä sisälle. Tarpeen vaatiessa ja toisinaan muulloinkin koira voi pissata sisälle. Siihen tarkoitukseen koiralle kelpaa hyvin esimerkiksi olohuoneen matto. Jos kuitenkin olet innokas lenkkeilijä tarjoaa koira sinulle hyvää lisähaastetta liikuntaharrastukseen, sillä kymmenen kilon lisäpainon vetäminen perässä treenaa mukavasti myös käsilihaksia.

Koira on todistetusti täysin babyproof. Se arvostaa ketä tahansa ihmistä joka antaa sille ruokaa, ja osoittaa loputonta uskollisuutta syömään opetteleville taaperoille. Koira on myös ekologinen ja käytännöllinen tapa vähentää biojätteeseen päätyvien ruoantähteiden määrää - meillä ei enää edes tunneta moista käsitettä. Oikeastaan en ymmärrä miten lapsiperheet pärjäävät ilman tätä välttämättömyyttä. Toisaalta lemmikki sopii parhaiten imuroinnista nauttiville, sillä pitkäkarvaisen matalamallisen koiran mukana sisään kulkeutuu päivittäin kilotolkulla hiekkaa, kuraa, oksia ja muita roskia. Mutta toisin kuin taaperot, koira ei varjele turkkiin tarttuneita kuivuneita lehtiä kuin suurinta aarrettaan ja ala itkeä jos se heitetään pois.


Mäyräkoiran ansiosta et enää koskaan nuku yksin. Pienestä koostaan huolimatta koira pystyy helposti valtaamaan puolet parisängystä, lahjakkaimmat yksilöt jopa koko sängyn. Älä turhaan osta lemmikille omaa petiä, sillä se tahtoo olla lähellä omistajaansa ja vartioida tämän herkkää unta. Se tarkoittaa mielipuolista haukuntaa postinjakajalle, naapureille sekä näkymättömille vihollisille. Mikäli elät miehenpuutteessa tarjoaa tämä karvainen ystävä oivan korvikkeen, sillä se kuorsaa ja piereskelee estoitta sängyssä. Aamuisin se herättää sinut intohimoiselle kielarilla, nuoltuaan ensin omat pallinsa puhtaaksi.

Palkintona toimiva yksilö ei valitettavasti ole mikään näyttelykappale. Olemme kyllä yrittäneet hakea ruusukkeita ja mainetta ja kunniaa näyttelykehissä, mutta valitettavasti mukavuudenhaluinen mäyräkoira piti kehää ympäri kävelemistä niin turhana toimenpiteenä että heittäytyi selälleen. Kohtelias tuomari arvioi sitä "rodunomaisesti itsepäiseksi". Koira tarjoaa kyllä muita tilaisuuksia sosialisoida, sillä joudut ulkoiluttamaan sitä säästä ja vuorokauden ajasta riippumatta neljä kertaa päivässä ja tutustut väistämättä alueen muihin koiranomistajiin. Koiran mukana tulee neljä pakettia kakkapusseja.


Kaiken tämän lisäksi lemmikki tarjoaa uudelle omistajilleen ehdotonta rakkautta - tai jos ehtoja on, niin korkeintaan muutama nakki. Se on oiva tapa vähentää sähkön kulutusta, sillä peiton alla kuorsaava mäyräkoira lämmittää mukavasti lähiympäristöä öisin. Varashälytintäkään et tarvitse. Jolleivät murtovarkaat tule käymään nakkipaketin kanssa. Se on ikäisekseen suorastaan pentumainen, johtuen siitä että älyllinen kehitys lakkasi suunnilleen kolmekuisena. Ei kuitenkaan osaa noutaa palloa tai ymmärrä muutenkaan leikeistä juuri mitään.

Se on myös rakastava ja kaunis otus, josta saa elinikäisen ystävän. Sillä on muisti kuin pienen vauvan äidillä, eikä se kanna kaunaa. Toisinaan se osoittaa henkeäsalpaavaa atleettisuutta hyppäämällä pöydälle syömään ruokasi sillä välin kun käännät selkäsi. Se ei nirsoile turhasta, koiranruokaa hän ei kylläkään syö. Vakuutus ja eläinlääkärikulut ovat noin 500 euroa vuodessa, riippuen kuinka monta kertaa eläin syö jotain epämääräistä kadulta ja saa vatsataudin. Antaa leikata kynnet, pestä ja muutenkin pitää hoitotoimenpiteistä. Viihtyy rattaiden tavarakorissa lenkeillä.


Jokainen lukija saa 10 arpaa voittomahdollisuuksien maksimoinniksi. Arvonta suoritetaan heti kun hermo lopullisesti menee.

Julkaistu Periaatteen Naisen puolella 8.11.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

i Digame !