20.6.2015

KESÄ MENI JO


En ole talvi-ihminen. Olen kevät-, kesä- ja syksy-ihminen, mutta pelkkä ajatus pitkästä pimeydestä, pakkasesta ja palelusta ahdistaa. Niinpä olen viettänyt juhannusta töissä ja sen lisäksi ahdistuen jo valmiiksi siitä, että kesä on kohta puolivälissä - elokuutahan ei oikeastaan voi edes laskea kesäksi kun koulut alkavat ja illat hämärtyvät ennen puoltayötä. Joka kesä iskee sama paniikki siinä juhannuksen aikoihin: Kesä on ohi ennen kuin se ehti edes alkaakaan!


Meillä ei ole mitään suuria suunnitelmia, koska Ompulla on uimakoulu, mulla ja miehellä töitä, kaikki rahat säästetään syksyn muuttoon (näin alkuun jotain niinkin eksoottista kun Jyväskylä), ja muutenkin kesä taas yllätti: Koko kevät ympäripyöreästi puhuttiin, että jonkun mökin voisi vuokrata ja mennä sinne sun tänne, ja nyt yhtäkkiä huomaa että vapaita viikonloppuja ei juuri ole, eikä mökkiä eikä muutenkaan hyvää ajankohtaa mihinkään. Kaverien kanssa saatiin sovittua mökkireissu... syyskuun loppuun. Kalenterien synkronointi muuttuu vuosi vuodelta vaikeammaksi.


Pidän odottamisesta. Siinä tosin usein käy niin, että hartaan odottamisen jälkeen odotetut asiat, kuten tässä tapauksessa kesä, saavat mielessä eeppiset mittasuhteet ja sitten petyn, kun jokainen päivä ei olekaan jäätelönsyöntiä auringossa, rannalla kahlailua aamusta iltaan, huvipuistoja ja seikkailuja. Sitten iskee tämä kesäahdistus, että menee hukkaan nämä vuoden parhaat kolme kuukautta, ainakin näin ilmastollisesta näkökulmasta. Elokuussa odottaa ensimmäinen juoksukilpailu ja ensimmäinen Flow, huomenna lähdetään ruotsinlaivalle, heinäkuussa toivottavasti pääsen saunomaan ja uimaan luonnonvesiin, kun ne viime kesänä vatsankasvattelun takia jäivät kokonaan välistä.


Noh, ehkä on vähän ennanaikaista hyperventiloida ohi valunutta kesää. Voisin lainata tässä Mambaa, mutta arvaattekin varmaan mitä sanoisin. Jos haluaa kesällä katsastaa jonkun upean kohteen, niin tässä postauksessa kuvitukset ovat vuodelta 2009 ja Bengtskärin majakalta, jossa vietettiin mun äidin kanssa todella hieno päivä ja yö, keskellä merta, upeiden maisemien ympäröimänä. Siellä aika pysähtyy ja sielu lepää, joten jos kaipaa taukoa kuumasta citykesästä suunnatkaa etelään.

10 kommenttia:

 1. Jaan tismalleen samanlaisen kesäahdistuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää katsoa päivä jolloin a.) juomme viiniä teidän takapihalla ja b.) juomme viiniä Turussa ja c.) keksimme aikakoneen.

   Poista
  2. EHDOTTOMASTI. Oikein isoin kirjaimin.

   Poista
 2. Tänä kesänä ahdistaa erityisesti, kun kesää ei tunnu olevan lainkaan. Madonluvuissa kirjoitin fimbulvinteristä varmaan pari viikkoa sitten. Uskon siihen entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pakkohan tämän on vielä kesäksi muuttua, mutta tuntuu lyhyeltä että olisi vain kuukausi tai kaksi ihanaa aurinkoa ja sitten taas mökötetään. Sisällä.

   Poista
 3. Ah, mä niin tajuan! Ekaksi lasken päiviä miehen kesälomaan (2 viikkoa), jotta joku jeesisi mua kaksveen kanssa. Sit odotan, että vauva syntyy. Sit onkin jo elokuu ja koko kesä menetetty..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan mun viime kesälomalta, mutta se vauva on niin ihana ettei se "menetetty" kesä haittaa hirveästi :D.
   (Hmm, vauva olisikin kauhean kiva taas...)

   Poista
 4. hei tervetuloa jyväskylään! =) (paitsi ei tää oikeesti nyt NIIN kiva paikka ole ;) ) mekin täällä asustellaan töiden vuoksi, muuten varmasti tuolla rannikolla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylähän on ihan huippu! :D Oon asunut siellä puoli vuotta silleen on/off, ja nyt vähän jännittää, noh, kaikki. Kuten esim. asunnon löytäminen jostain kävelyetäisyydellä yliopistolta ja silleen ja se, onko se puistossa mua epäuskoisena tuijottava neljän beiben promutsi Kippuralla!

   Poista
 5. Muah, mä minnekään puistoon mene ;D
  me asutaan siinä jyväsjärven toisella puolen kuokkalassa, täältä on ihan jees matka pyöräillä.
  Mä oon asunut täällä jo 23v ajan tms, eikä edelleenkään helpota, vaikka välillä kävi vähän etäisyyttä ottamassa Turussa.

  VastaaPoista

i Digame !