24.7.2015

HARJOITUSKIERROS TURUSSA


Tuhannet kiitokset lentomatkustusta koskevista vinkeistä! Ilmeisesti muutama muukin on selvinnyt lennoista lapsen tai jopa lasten kanssa, eiköhän mullakin ole hyvät mahdollisuudet. Me harjoiteltiin tätä reissaamista menemällä VR:n asiakasohjelma Veturin kautta ostetuilla viiden euron junalipuilla Turkuun, kokoonpanolla kolme äitiä ja seitsemän lasta. Turku on mulle sellainen kesäinen Eldorado, johon olen ikävöinyt viime kesän visiitin jälkeen.


Halvat liput, lomat ja yksi kesän ainoista aurinkoisista päivistä takasivat sen, että leikkivaunu oli täynnä Muumimaailmaan suuntaavia perheitä. Me kapinalliset jäätiin pois jo Kupittaalla, missä Turku tarjoili lapsille heti spektaakkelit "mediheli laskeutuu sairaalan katolle" sekä "poliisit etsivät jotain ympäri katuja". Nuoriso oli hyvin vaikuttunutta.


Muhun taas teki vaikutuksen Seikkailupuisto, joka oli i-ha-na. Ensi kesänä yritän ehdottomasti saada huijattua jonkun turkulaisen perheen vaihtamaan viikoksi kotia, vastineeksi saa itähelsinkiläisen rantaidyllin ja mä voin viikon luuhata Seikkiksessä ja Muumimaailmassa ja Samppalinnan maauimalassa ja illat istua Aurajoen rannalla niissä miljoonissa ihanissa kesäravintoloissa ja siemailla aperol spritzejä terassilla ilta-auringossa. Vapaaehtoiset asunnonvaihtajat voivat ilmottautua sähköpostiin!



Me ei Seikkailupuistoa tutkittu kuin se leikkipuisto-osuus, mutta siellä riitti kiipeilytelinettä ja vettä ja oijoi kaikkea hauskaa lapsille. On kuulemma vielä liikennepuisto, ohjelmaa kuten teatteria ja värikylpyä ja ne hauskat vedessäkävelypallotkin. En kestä. Haluaisin olla turkulainen. Tai noh, ainakin asua Turussa. Kaikki Turku-vitsit ovat vain kateellisten panettelua!



Kupittaalta käveltiin keskustaan, koska olin ylipuhunut seuralaiseni nauttimaan Suomen parasta pizzaa, ei ehkä Suomen parhaassa miljöössä, mutta Pizzariumin hinta-laatu-suhde on niin kohdallaan ettei ostariympäristö edes haittaa. Lapset tietenkin bongasivat myös Minettin jäätelöbaarin, eikä päästy poistumaan hakematta hirveää sokerihumalaa. Ja tiedän, että Turku on täynnä vielä vähän fiinimpiäkin paikkoja, että ravintolaturistia hemmotellaan tuolla lännessä.


Paluumatkalla meidän väsynyt, hysteerinen ja varsin äänekäs hunnilauma onnistui pelottamaan suunnilleen kaikki muut lapset pois leikkivaunusta. Maailmaan kyllä mahtuu ääntä, mutta meidän joukko aika hyvin täytti sitä universaalia melukiintiötä. Tykkään kyllä noista tarjouslähdöistä, ensi viikolla mennään hakemaan niitä passeja Hämeenlinnasta asti yhtä halvalla. Junamatkustaminen on mielestäni muutenkin paras vaihtoehto lasten kanssa, kun pääsevät liikkumaan, ikkunapaikoista ei varsinaisesti tarvitse tapella ja kivat konduktöörit jakavat vielä lastenlippujakin.


Ensi kuussa voin varautua siihen, että kuopus kolmonen on se suurin haaste. Tyyppi ei tahdo pysyä paikoillaan vaan tutkia joka nurkan. 1-vuotiasta ei vielä, ainakaan tässä vaiheessa, kiinnosta tabletit tai muu elektroniikka vaan se haluaa vaan mennä eteenpäin, ja tämän estäminen sai lapsen paitsi protestoimaan äänekkäästi niin myös puremaan helvetin lujaa. Mietin nyt erilaisia kuonokopparatkaisuja tulevalle lentomatkalle. Rusinat, Lidlin croissantit ja pillimehut toimivat, mutta tässä yhtälössä on kyllä aika monta liikkuvaa osaa... No, seikkailuhenkeä meiltä ainakin löytyy!


PS. Ja Turussa on lokitkin isompia! Siis tää torilokki-Roope oli varmaan isompi kuin mäyräkoira!


17 kommenttia:

 1. Saako jo ilmoittautua ensi kesän aperolinsiemailuseuraksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Parasta Turussa on muuten se, että siellä asuu aika moni maan parhaista tyypeistä, ja niillä aika monella on blogi! Jee!

   Poista
 2. Mä voin tehä vaihtarit ens kesänä. :D Turku on kyl niiin ihana paikka, just pari päivää sitten kirjotin oman ylistyslauluni sille, meillä kun on jo kohta eka vuos täällä takana. Pizzariumin pizzat on Suomen parhaimmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, halleluja! Tosin Pizzarium vissiin laajentaa Helsinkiin, mikä tarkoittaa että lihon jo pelkästä ajatuksesta 26 kiloa.
   Mutta tervetuloa meidän idylliseen itähelsinkiläiskolmioon uimarannan ja metsien välittömään läheisyyteen!

   Poista
 3. Minäkin tykästyin Seikkailupuistoon Turku visiitillä. Vaikkakin pysähdyksemme siinä oli ihan lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaikuttaa sellaiselta puistolta, missä voisi luuhata koko kesän. Varsinkin jos ei olisi tällainen arktinen epäkesä.

   Poista
 4. Olen juuri arponut, kirmatako Tampereelle vai Turkuun pienelle päiväretkelle (Tampereella houkuttelisi kissahöperönä kissakahvila, vaikka Helsingin vastaavakin ollaan jo testattu). Turku voisi kyllä olla jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on asunut Tampereella 10 vuotta se on menettänyt hohtonsa, sen lisäksi Turku on oikeasti kompaktimpi, ja ravintolatarjonta parempaa. Ääni Turulle.

   Poista
 5. No huuteleppas ensi kesänä asunnonvaihtareita, tku keskustassa asuva lapsiperhe tulee mieluusti hki-reissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen että meillä ei ole tarjota vastaan keskustalukaalia, mutta tästä kyllä surauttaa Stockalle julkisilla alle 25 minuutissa ja uimarannalle voi juosta vaikka nakuna! :)

   Poista
 6. I-ha-na kuva tuo hartioilla istuskelu!

  VastaaPoista
 7. Sut pitäis linkittää TurkuTouringille, Kiss My Turku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittäisin olevani itäisen Helsingin suurin Turku-fani! :)

   Poista
 8. Jotenkin sitä täällä unohtaa, mitä kaikkea on tarjolla. Tai on meiltä Turkuun sentään tovi matkaa, mutta kummiskin.
  Seikkiksessäkin on taidettu käydä kahdesti tänä kesänä, vaikka molemmilla kerroilla on viihdytty tosi hyvin.

  Ja puoltoääni pidemmälle Turku-reissulle, teiltä jäi vielä paljon kokematta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos me tullaan viikoksi Turkuseen ens kesänä niin saadaanko ottaa sellainen päivän maaseutuleikki teidän luona? ;)

   Poista
 9. No ilman muuta. Bussi kauppatorilta kuljettaa 15 minuutissa meille (tai no, pysäkille reilun kilometrin päähän), eli ei tarvitse ees lähteä mihinkään korpimaahan! Tarjolla lehmiä ja mustikoita, oma biitsi ja jopa suppauslauta. Onkia voi, ja jos hyvä tuuri käy, päästä kurkistamaan rapuhaaviin. Niin, ja metsässä voi grillailla nuotiolla. Pitäiskö mun alkaa järjestää jotain elämysmatkoja meille?

  VastaaPoista

i Digame !