10.7.2015

KYLPYLÄLAPSI LUONNONVESISSÄ


Okei, olin turhan optimistinen.
Kun ilmoitin O:n keväällä jatkamaan uimakouluharrastusta mereen odotin, että kesä olisi kestänyt hieman pidempään kuin pari päivää. Ja toivoin, että lapsi ei olisi perinyt äidiltään umpisurkeaa sietokykyä kylmyydelle ja yleiselle epämukavuudelle.


Vaikka ollaan asuttu Itä-Helsingissä yli viisi vuotta, selvittiin metroradan toiselle puolelle Kivinokkaan vasta maanantaina kun O:n kaksiviikkoinen uimakoulu alkoi. Viehättävä paikka - varsinkin jos olisi kymmenen astetta lämpimämpää, vähemmän hulluja hanhia eikä tuulisi niin paljon että 12-kiloinen vauvakin meinaa lähteä lentoon. Vielä en ole löytänyt kuuluisia kanoja enkä munkkeja rannalta...


Koska O rakasti perheuimakoulua ja alkeisuimakoulua keväällä, olin ihan varma että tämä olisi menestys. Otin riskin ja varasin tyypille paikan molemmille viikoilla, joina Helsingin Uimarit uimakoulua Kivinokassa järjestää. Noh, mielikuvani uimalasit päässä uimakoulua odottavasta pikku vesipedosta eivät aivan ole toteutuneet...


O vihaa uimakouluaan. Ei siksi, ettäkö se olisi jotenkin suuresti erilainen kuin uimahallissa, mitä nyt alkulämmittelyksi harjoitellut hipat ja pallonheittelyt toteutetaan olosuhteiden pakosta hiekalla. Vaan siksi, että lapsi vihaa kylmässä uimista. Vaikka vielä ei oikein edes voida puhua uimisesta: Tyyppi, joka yleensä pitää kantaa niska-persus-otteella pois altaasta ei suostu nyt kastautumaan napaa pidemmälle ja seisoo kädet puuskassa rautakankena polvensyvyydellä vedessä.


Tällä viikolla uimakouluun selvittiin kolme kertaa, joista kaksi kertaa vaati lahjontaa kekseillä tai pullalla. Rohkeat lapset käyvät kastautumassa meressä muutamaan otteeseen ja jokaisella kuivattelutauolla on pitänyt käyttää kaikki mahdolliset ylisanat kaverin tsemppaamiseen. Toki poika on oikeastikin sankarini, koska mua ei saisi näillä keleillä kastamaan edes varpaitani.


Ensi viikolla pitää tehdä uusi tilannekatsaus. Jälkiviisaana olisi tietysti voinut odottaa sääennusteita ennen kuin maksoin koko summan, mutta toisaalta tämä olisi voinut olla myös huippuhauskaa - kymmenen astetta enemmän ja olen varma, että ulkouimakoulu olisi ollut menestys. Nyt parasta lapsesta oli, kun lupasin ettei perjantaina tarvitse mennä uimaan. Auts.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

i Digame !