11.7.2015

LEIKKILUOLA

Kauan ennen SnadiStadia ja Murulandiaa kävivät helsinkiläilapset leikkimässä Hakaniementorin alla. Niin mekin. Kun 1,5-vuotias O vietiin ensimmäisen kerran Leikkiluolaan - tämä oli myös meidän vanhempien ensikosketus sisäleikkipuistoihin, joita ei tietenkään omassa lapsuudessamme ollut - olivat tietyt asiat jo silloinkin hieman rempallaan: Liukumäessä verta, vessojen siniset valot houkuttelivat kutsumaan paikkaa hieman muuksi kuin leikkiluolaksi. Anyways, nyt yli vuoden tauon jälkeen päätettiin mennä viettämään perjantai-iltapäivää maan alle, koska Suomen sateinen ja kylmä kesä. 3- ja 5-vuotiaista sai maksaa yhteensä 24 euroa, joka tuntui kyllä aika korkealta hinnalta ottaen huomioon että vuosien saatossa Leikkiluolaa ei ole juuri uudistettu, paranneltu tai tämän kokemuksen perusteella myöskään siivottu...Okei, lapset eivät toki valittaneet vaikka tarjonta oli lähinnä pelikoneita, pomppulinnoja, pieni pallomeri, kiipeilyseinä ja trampoliineja. Kyllä niissäkin riehumalla sai hien päälle, mutta aikuinen odottaisi ehkä vähän fiinimpiä olosuhteita tuolla rahalla - varsinkin kun pelikoneet ja karusellit olivat maksullisia, ja sisäänpääsyssä kaupanpäällisiksi saadut kaksi polettia kuluivat aika nopeasti kun lapset eivät osanneet lukea laitteiden olevan rikki ja tuhlasivat kolikkonsa sinne. Paikka oli alan kilpailuun nähden yllättävän suosittu heinäkuisena perjantaina, mutta mä luulen, että meidän osalta visiitti jäi viimeiseksi. Tiedän, että pallomeren palloja nuolemalla saa aika varmasti jonkun kuolemantaudin ja hyväksyn nämä riskit, mutta tuolla oli niin likaista että teki mieli desinfoida lapset päästä varpaisiin heti kun päästiin pihalle. Keräilin lattioilta pillimehupurkkeja, hiustuppoja ja laastareita ettei Nipsu liikaa testaisi vastustuskykyään konttaillessaan ympäriinsä. Muutenkaan pienimmille ei enää ollut omaa, rajattua aluettaan mikä ei ainakaan lisännyt mukavuutta. Viime käynnin jälkeen urheilukeskuksen yhteydessä oleva leikkialue oli eristetty aidalla, ja vaikutti siltä että henkilökuntaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa mitä lasten puolella tapahtuu. Ja se on ihan okei, mutta tässä Hakaniemen Nälkäpelissä ei nyt hinta ja laatu oikein kohdanneet. Kotiin toki lähtivät likaiset, hikiset, uupuneet ja tyytyväiset lapset, joten ehkä nipottaminen on hieman liioiteltua. Teitä on kuitenkin varoitettu.

4 kommenttia:

 1. Nälkäpeli-vertaus osui ja upposi, hieno! Käsittämätön hinta paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, periaatteessa se vielä menettelisi jos kyseessä olisi jonkinlainen uniikki ja harvinainen helmi, mutta kun kyse on nykyisen vertailupohjan perusteella pääkaupungin ankein sisäleikkipuisto niin kannattaisi hilata hintaa alaspäin. Toisaalta tämä taitaa olla ns. sivubisnes, ja vasemmalla kädellä sitä ainakin "hoidetaan".

   Poista
 2. me ollaan testattu hoplop ja snadistadi,joskus harkitsin leikkiluolaa mut tän tekstin jälkeen en.mielummin laitan rahat kahteen edellä mainittuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ennen SnadiStadia tää oli kulkuyhteyksiensä ansiosta ylivoimainen, mutta nyt pari pysäkkiä länteen niin löytyy isompi, siistimpi ja monipuolisempi paikka. Ja noh, toki vähän kalliimpikin.

   Poista

i Digame !